Atacuri armate asupra unor taximetristi

Atacuri armate asupra unor taximetristi

0 160

La sfarsitul saptamanii trecute au avut loc doua atacuri armaste, cu scop de jaf, asupra unor taximetristi, in judetul Brasov, incidentele fiind facute publice de catre Politie abia ieri, din ratiuni specifice de cercetari
Primul atac a avut loc la Zarnesti, unde un client a oprit un taxi si i-a cerut soferului sa-l duca pana in centrul localitatii, dar pe parcurs a scos pistolul si, amenintandu-l pe sofer, i-a cerut acestuia banii. Taximetristul s-a opus, in sensul ca a scos din contact cheile masinii si a dat sa fuga, moment in care clientul a apasat pe tragaci, ranindu-l pe taximetrist, un om in varsta de 50 de ani, pe numele sau Ion Vidan, in zona fetei, dupa care s-a facut nevazut. Soferul a fost dus la spital unde a fost supus unei interventii de specialitate, rana nepunandu-i, dupa cum afirma medicii, viata un pericol.
Al doilea atac a avut loc cateva ore mai tarziu, cand atacatorul din primul incident, ajuns la Bran cu o ocazie, se banuieste, a cerut unui taximetrist sa il duca undeva, in judetul Arges.Ajungand la cumpana judetelor, clientul a scos din nou pistolul, cerand banii taximetristului. Acesta nu a stat pe ganduri si i-a dat jefuitorului cei 250 de lei pe care ii avea asupra sa, atacatorul nemaifacand uz de arma, ci disparand in padurile din zona.
Politia a prelevat urmele lasate de faptas in ambele cazuri, acesta fiind dat in urmarire generala, sperandu-se prinderea lui in cel mai scurt timp, deoarece i se cunoaste infatisarea si aspectul fizic, descrise de cel de al doilea taximetrist.
Aceste doua atacuri armate se adauga celorlalte petrecute in ultima vreme, nu numai la Brasov, ci in intreaga tara, in acest sens cazurile de la Cluj fiind edificatoare si demonstrand incapacitatea Politiei de a stapani acest fenomen antisocial cu urmari grave si deosebit de grave. De atatea schimbari, organizari si reorganizari in randul acestei institutii, ea a ajuns vraiste si incapabila sa mai faca fata criminalitatii ingrijorator de crescande. In acest sens pare nenefica cererea ministrului Nica Dan ca personalul acestei institutii sa foloseasca fara zabava si retineri armele din dotare, indiferent de rezultate, totul in vederea zagazuirii fenomenului infractional in continua crestere.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.