,,Astralii” de Giurgiu, campionii Romaniei!

,,Astralii” de Giurgiu, campionii Romaniei!

0 456

S-a încheiat lupta la vârf în Liga I de fotbal, cu victoria echipei Astra Giurgiu, care câştigă pentru prima dată trofeul de campioană naţională! Deşi părea victimă sigură în ultimul meci, cu Danamo, pentru că jucătorii srbătoriseră în ajun triumful, Astra Giurgiu şi-a respectat balazonul şi a învins clar Dinamo : 4-2 (1-2), pe stadionul ,,Marin Anastasovici” din Giurgiu, în etapa a noua a fazei play-off a Ligii I.
La 24 de ore după ce și-a asigurat titlul, în urma remizei dintre Steaua și Pandurii (1-1), Astra a obținut o victorie fără dubii, după ce a fost condusă cu 1-0 și 2-1. Antun Palic (17) a deschis scorul pentru Dinamo, dar giurgiuvenii au egalat prin Junior Morais (31), care i-a dedicat golul fostului său coechipier Constantin Budescu. Astra
Dinamo a trecut din nou în avantaj înainte de pauză, prin golul lui Valentin Lazăr (42), iar Eddy Harlem Gnohere putea semna desprinderea în prelungirile primei părți (45+1), dar mingea a lovit bara.
După pauză, Astra a ieșit decisă de la cabine și a reușit să întoarcă scorul în doar zece minute, prin golurile marcate de Denis Alibec (48) și Alex Ioniță II (56), care a înscris la prima atingere a mingii după introducerea sa pe teren. Același Ioniță a marcat și ultimul gol al partidei (64), după o fază similară de la prima sa reușită.
La sfârşitul meciului, ,,astralii” au ridicat Cupa dedicată câştigătoarei campionatului naţional şi au sărbătorit, înpreună cu publicul şi cu antrenorul Marius Şumudică. Astfel, Astra va participa la preliminariile Champions Leagure şi este sigură de calificarea cel puţin în grupele Europa League

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.