Asteroid nou descoperit de bulgari

Asteroid nou descoperit de bulgari

0 95

Fac ce fac bulgarii si ne mai intrec intr-un domeniu. Potrivit site-ului novinite.com, oamenii de stiinta bulgari au descoperit un nou asteroid, in constelatia Taurului. Anuntul a fost facut de catre Centrul pentru Cercetari Spatiale din cadrul Universitatii din Sofia.
Asteroidul are un diametru de doi kilometri si se afla in partea centrala a centurii principale de asteroizi care graviteaza pe orbita Soarelui, facand un tur complet in jurul acestuia in 3,2 ani. Acest asteroid a fost „botezat”, temporar, cu numele de 2008 WN96 de catre Organizatia Internationala a Astronomilor, cu sediul la Harvard. Asteroidul descoperit de astronomii bulgari trebuie sa primeasca un nume definitiv pana la data de 20 decembrie. Pana in prezent, „Levski” este favoritul in aceasta cursa a numelor, dar, deocamdata, nu este propunerea finala.
Cei trei tineri cercetatorii care au descoperit acest asteroid au descoperit pana in prezent nu mai putin de noua corpuri ceresti, desi nu au beneficiat de finantare de la guvern. Cele mai cunoscute sunt UT12, in 2005, PQ2, in 2007, si QD2, in 2007.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.