Asteroid in apropiere de Terra

Asteroid in apropiere de Terra

0 56

La inceputul lui noiembrie, un asteroid a trecut la doar 14.000 de kilometri de Pamant.
Este drept, nimeni nu a remarcat faptul ca, in data de 6 noimebrie, Pamantul a fost foarte aproape de un impact cu un asteroid . Obiectul, care nu fusese descoperit anterior, s-a apropiat la o distanta de doar 14.000 de kilometri in traiectoria sa. Chiar si astronomii au reusit sa il observe cu doar 15 ore inainte sa treaca pe langa planeta noastra, asa ca, oricum, nu ar fi avut vreo sansa sa intervina.
Orbita sa a adus asteroidul la o distanþã de 30 de ori mai mica decat cea a Lunii. Bucata de roca a fost insa destul de mica, de doar sapte metri in diametru. Obiecte similare trec aproape de Pamant destul de frecvent, cam de doua ori pe an, si lovesc planeta o data la cinci ani.
Astronomii sunt de parere ca asteroidul, care acum a primit denumirea de 2009 VA, ar fi ars in intregime daca ar fi intrat in atmosfera Pamantului, fara sa faca daune la suprafata.
Obiectul a fost descoperit de Catalina Sky Survey, pe 6 noiembrie 2009, fiind apoi indentificat de Monor Planet Center din Cambridge, Massachusetts.
Se zvoneste insa ca unii ghicitori in asteroizi, meserie care incepe sa infloreasca, pun aparitia lui 2009 VA pe seama alegerilor prezidentiale din Romania. Cel putin asa apare intr-un raport, clasificat imediat, al consilierului in asteroizi al lui Traian Basescu, la Cotroceni. Documentul va fi dat publicitatii peste 50 de ani sau dupa ce Traian Basescu va fi mancat de pesti, in cadrul unei furtuni din Oceanul Indian.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.