Asteroid cu potential de pericol pentru Tera

Asteroid cu potential de pericol pentru Tera

0 76

Astronomii au observat un asteroid „potential periculos” cu doar o luna inainte sa treaca pe langa Terra. Obiectul, cu numele „2010 ST3”, are 150m diametru si va trece la 6 milioane de km apropiere de Pamant la jumatatea lunii octombrie.
A fost descoperit cu ajutorul telescopului Pan-STARRS PS1 pe 16 septembrie, cand se afla la 32 de milioane de kilometri departare.
Este primul „obiect potential periculos” care a fost descoperit de sistemul de supraveghere Pan-STARRS, care foloseste un nou telescop ce scaneaza cerul in cautare asteroizilor periculosi.
„Acest obiect nu va lovi Terra in viitorul apropiat, insa descoperirea lui arata ca Pan-STARRS este cel mai sensibil sistem dedicat descoperirii obiectelor periculoase”, a spus Robert Jedicke, care lucreaza la acest proiect.
Cele mai multe obiecte periculoase au fost deja catalogate, insa oamenii de stiinta cred ca mai exista si altele. Acstea ar putea devasta o regiune intreaga daca ar lovi planeta noastra. Un astfel de impact are loc o data la cateva mii de ani.
NASA crede ca daca ar exista un avertisment cu cativa ani inainte de impactul cu un asteroid, ar putea organiza o misiune spatiala care sa-l anihileze.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.