Așteptam de ceva timp ca ADRIAN NĂSTASE să pună CĂRȚILE PE MASĂ!

Așteptam de ceva timp ca ADRIAN NĂSTASE să pună CĂRȚILE PE MASĂ!

0 177

 „AȘ VREA SĂ ÎNȚELEGEȚI DE CE ÎL ACUZ PE IOHANNIS DE IPOCRIZIE, CA PRIMAR ‘A SUPT‘ SERIOS DE LA PSD, PE CARE ACUM ÎL DEMONIZEAZĂ!”

În urma faptului că în spațiul public a apărut informația că Iohannis a semnat un protocol de colaborare cu PSD, în 2009, Adrian Năstase susține că Iohannis a primit bani de la PSD pentru multe proiecte pe vremea când era primar, astfel că fostul premier dă cărțile pe față și enumeră numeroasele proiecte finanțate de Guvernul României în baza respectivului protocol, amintindu-i lui Klaus Iohannis că „a supt” din plin din banii și beneficiile acordate de partidul pe care azi îl demonizează și îl vrea distrus.

Aș vrea să înțelegeți de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci când afirmă că, de 30 de ani, PSD a fost o catastrofă și, de aceea, el cere dispariția <<PSD-ului>>. Dincolo de faptul că el nu participa la o campanie parlamentară, cu o competiție a partidelor, ci la o campanie prezidențială, în care cei ce concurează trebuie să dovedească, în mod esențial, tocmai capacitatea de a lasă deoparte haina de partid, în timpul mandatului. Dacă Iohannis are ceva de criticat, el ar trebui să critice programul Vioricăi Dăncilă, nu guvernarea (guvernările) PSD sau programele acestui partid.

Îmi este greu să înțeleg însă, mai ales, înverșunarea, ura sa împotriva PSD, a membrilor, liderilor și simpatizanților săi, în condițiile în care, în perioada în care era primar, <<a supt>> serios de la acest partid pe care acum îl demonizează.

Mă întorc la felul în care a funcționat colaborarea, la nivelul municipiului și al județului Sibiu, dintre PSD și FDGR, condus de Iohannis, în perioada 2001-2004. Colaborarea s-a realizat conform punctului IV din protocolul național între PSD/FDGR, protocol realizat la dorința expresă a primarului Iohannis care, în Consiliul municipal Sibiu, nu avea majoritatea și dorea că majoritatea formată din consilierii PSD să-i susțină anumite proiecte!! Lucru care s-a și întâmplat!

S-au realizat, în parteneriat, proiecte importante care au pus în mod hotărâtor bazele dezvoltării remarcabile a Sibiului în perioada următoare! Proiectele mai importante nu l-au avut pe Iohannis că autor!!! Ele s-au născut din colaborarea activă cu mediul economic, cultural, universitar al Sibiului. În baza protocolului, aceste proiecte au devenit o componentă de bază a STRATEGIEI DE DEZVOLTARE a municipiului și a județului Sibiu. Prezentate și susținute de PSD la București, aceste proiecte au fost susținute de Guvernul PSD/Năstase!! Fără această susţinere financiară ele nu puteau fi realizate pentru că depășeau cu mult posibilitățile financiare locale!

Cele mai importante PROIECTE SUSȚINUTE DE GUVERN ȘI IMPLICIT DE PSD au fost:

1- SIBIU CAPITALĂ CULTURALĂ 2007 – este un proiect al Guvernului României, negociat de mine cu premierul Luxembourgului, cu ajutorul ambasadorului Postolache și în care Primăria și consiliul Sibiu au fost parteneri locali! Guvernul României, prin Ministerul Culturii, a promovat acest proiect! În prima faza, Iohannis a privit cu scepticism proiectul … La început, la întâlnirile care aveau loc în fiecate zi de luni la Ministerul Culturii, cu ministrul Răzvan Theodorescu, primarul Sibiului nu a dorit să participe! Era total dezinteresat de acest proiect … interesul a apărut când a înțeles că e un proiect realizabil și foarte important! În final și l-a însușit dar, în 2007, el nu a mai invitat pe nici unul din cei care l-au susținut și realizat.

2 – În vederea realizării Proiectului SIBIU CAPITALĂ CULTURALĂ, prin GUVERNUL ROMÂNIEI au fost suținute financiar o serie de proiecte de infrastructură pentru municipiul Sibiu, absolut necesare, printre care:
* REABILITAREA CENTRULUI ISTORIC AL SIBIULUI – cu finanțare de la Guvernul României, direct și prin Ministerul Culturii.
* Finanțarea reabilitării sălii de spectacole THALIA – finanțare de la Guvernul României, prin Consiliul județean Sibiu.
* MODERNIZAREA STAȚIEI DE CALE FERATĂ SIBIU – finanțare prin Ministerul Transporturilor.

3 – Pentru a asigura dezvoltarea economică durabilă a municipiului și a județului Sibiu, s-a susținut de către Guvernul României construcția și finanțarea ZONEI INDUSTRIALE VEST CA PARC INDUSTRIAL (lângă Aeroportul Sibiu). Este unul din primele parcuri industriale din România, realizat în parteneriat de către Guvernul României și autoritățile locale! Parcul a asigurat dezvoltarea puternică a Sibiului în deceniile următoare. Guvernul României a asigurat prin ministerele de resort și companiile naționale și locale fondurile necesare pentru alimentarea cu energie electrică, gaze naturale, alimentarea cu apă, canalizare și drumuri.

4 – În baza protocolului PSD/FDGR, Guvernul României a început, în 2003, CENTURA OCOLITOARE A MUNICIPIULUI SIBIU ÎN REGIM DE AUTOSTRADĂ – componentă a autostrăzii A1 – un obiectiv extrem de important ca element de infrastructură pentru atragerea investitorilor în ZONA INDUSTRIALĂ VEST!!!

5 – În perioada 2001-2004 s-au realizat în Sibiu 2260 locuințe sociale de către Guvernul României prin Ministerul Transporturilor (locul 2 pe țară la nivel de județe). A fost o contribuție extrem de importantă la rezolvatea crizei locuințelor, generată de amplul proces de retrocedare a locuințelor solicitate în special de etnicii germani plecați din Sibiu și care au solicitat retrocedarea locuințelor pierdute abuziv în perioada comunistă.

6 – Reconstrucția VIADUCTULUI GARA MARE care, din cauza gradului mare de uzură și risc, s-a închis circulației și îngreuna accesul spre cartiere mari ale Sibiului – proiect la care Guvernul României a finanțat 50% din valoarea investiției, restul de 50% revenind în părți egale Primăriei Sibiu și Consiliului Județean Sibiu!

7 – Finanțarea de către Guvernul României a celui mai mare COMPLEX FINANCIAR BANCAR din țară care asigura sediile unor instituții extrem de importante pentru cetățenii județului Sibiu! În aceea perioadă era o criză acută de spații pentru funcționarea unor instituții vitale județului și municipiului. Spre exemplu, CASA DE PENSII A JUDEȚULUI SIBIU, INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE MUNCĂ, AGENȚIA JUDEȚEANĂ DE PRESTAȚII SOCIALE, DIRECŢIA JUDEȚEANĂ A FINANȚELOR PUBLICE, CEC, DIRECȚIA JUDEȚEANĂ DE TELEFOANE, FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE DIN UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA – SIBIU.

Adrian Năstase dă cărțile pe față: „Aș vrea să înțelegeți de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie, ca primar ‘a supt‘ serios de la PSD, pe care acum îl demonizează!”

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante investiții susținute de Guvernul României în perioada 2000-2004 ! Unele proiecte au continuat evident și în anii următori, dar cred că este extrem de important că acestea au început în perioada guvernării PSD! Ele au pus bazele dezvoltării durabile ulterioare a județului și a municipiului Sibiu! Cred că sibienii sunt cei care au avut cel mai mult de câștigat. Ei meritau aceste investiții. Iohannis a fost însă profitorul acestor realizări, obținute cu sprijinul financiar, masiv, al PSD. Și este cel care acum consideră că PSD a fost <<catastrofal>> pentru România!
Îmi mai aduc aminte că l-am luat cu mine de vreo cinci ori în vizitele pe care le-am efectuat în Germania și l-am invitat în ședințele de guvern. De aceea, mi s-a părut incalificabil faptul că ieșind din ședința de guvern unde obținuse un nou sprijin financiar, după ce își rezolvase re-alegerea că primar al Sibiului, în 2004, a anunțat, la emisiunea lui Marius Tucă, că el îl va vota pe Stolojan!!!
Sper că înțelegeți acum de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci când critică PSD și cere distrugerea sa. Și de ce vă îndemn să votați Viorica Dăncilă!”, scrie Năstase pe blogul personal.

De reamintit aici este faptul că, în toamna anului 2009, o majoritate parlamentară de 66% condusă de PSD în opoziție îl propunea premier pe Klaus Iohannis, acesta fiind respins de Traian Băsescu.

Fostul președinte Traian Băsescu scria la acea vreme, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că: „Premierul de la Grivco, prin atitudinea sa, a dat o grea lovitură statului de drept din dorința de a-și servi partenerul, pe turnătorul Voiculescu, și pentru a-și asigura bunăvoința lui Gâdea, Badea & co.”.

Întrebat de jurnaliștii digi24 dacă își mai aminteşte de acest subiect, fostul președinte Traian Băsescu a avut o replică spumoasă: Da. Și bine am făcut, că azi nu mai era președinte”, a spus Traian Băsescu râzând într-o conferință de presă.

Despre acest subiect a vorbit în 2014 candidatul Klaus Iohannis, care respingea acuzaţiile referitoare la o colaborare cu Voiculescu, şi îl critica pe Traian Băsescu că își dorea „guvernul lui” și nu guvernul altcuiva, situația GRIVCO fiind detaliată și de Codruț Sereş, fost ministru al Economie.

https://www.gazeta-romana.ro/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.