Astazi, vot final pentru raportul “Castelul Bran”

Astazi, vot final pentru raportul “Castelul Bran”

0 166

In cursul zilei de marti se va supune la vot raportul subcomisiei de ancheta a Camerei Deputatilor privind legalitatea retrocedarii Castelului Bran. Dezbaterea acestuia a fost finalizata, concluziile convergand spre ilegalitatea retrocedarii. Potrivit documentului amintit, restituirea s-a facut fara a se indeplini aspectele procedurale legate de executia testamentara si nu s-a realizat catre toti mostenitorii Principesei Ileana, printre cei pagubiti fiind chiar fiul numit executor testamentar, Stefan von Habsburg-Lothringen. Raportul conchide ca ?actele prin care s-a facut retrocedarea sunt lovite de nulitate absoluta.


„Din analiza facuta in legatura cu modul in care a fost retrocedat Castelul Bran si initiata procedura de scoatere la vanzare a acestuia, precum si din examinarea legislatiei in vigoare a rezultat ca au fost comise mai multe ilegalitati, au fost ignorate dispozitii legale si constitutionale in materia proprietatii si incalcate reguli procedurale in materia succesiunilor”, se spune in raport.


Votul din Parlament se va da sub presiunea amenintarilor venite din partea recent improprietaritului Dominic de Habsburg care pretinde ca daca nu va fi respins raportul subcomisiei de ancheta parlamentara, va da in judecata statul roman si va cere o despagubire de 150 de milioane euro, daca ce califica drept ilegala restituirea castelului.


Si statul roman ar putea cere despagubiri pentru intentia vadita si reusita de frauda. In termeni juridici se cheama fals, uz de fals, ascundere de documente.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.