Astazi vor fi afisate pe site-ul MEC subiectele pentru tezele nationale si...

Astazi vor fi afisate pe site-ul MEC subiectele pentru tezele nationale si bacalaureat

0 224

Astazi, 15 ianuarie, pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii trebuie sa apara subiectele pentru tezele nationale si examenul de bacalaureat, care vor avea loc in aceasta vara.


In plus, ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau declara, la mijlocul acestei saptamani, ca vor fi publicate brosuri cu subiectele pentru testele unice si pentru examenul de bacalaureat, care vor fi distribuite gratuit bibliotecilor din fiecare scoala si liceu.


Potrivit metodologiei elaborate de minister, notele obtinute la tezele cu subiect unic vor avea o pondere de 25% din media semestriala, durata tezei va fi de 50 de minute, iar evaluarea va fi facuta de profesori evaluatori, altii decat cei ai scolii in care s-a dat teza, conform unui proiect al MedC, care mai preveder ca subiectele pentru teze vor fi elaborate la nivel national de institutia specializata, Serviciul National de Evaluare si Examinare (SNEE).


Disciplinele la care se sustin teze sunt limba si literatura romana, matematica, limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Toate probele sunt scrise, din materia clasei a VII-a, semestrul al II-lea. Subiectele vor fi elaborate conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu tematica stabilita de MEdC si comunicata scolilor. Subiectele trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate.


Varianta pentru ziua respectiva va fi extrasa in dimineata probei si va fi comunicata prin radio, conform proiectului MEdC.


Elevii pot fi reprogramati sa sustina fiecare teza la care au absentat, numai o singura data, iar in timpul tezei vor fi supravegheati de doi profesori asistenti, pentru fiecare sala in care se sustine teza.


Evaluarea lucrarilor scrise se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu pentru participare. Nota finala se acorda prin impartirea la zece a punctajului obtinut de elev. Fractiunile de punct rezultate din impartire se rotunjesc la intreg, daca sunt cuprinse in intervalul 0,50 – 0,99, sau se anuleaza, daca sunt cuprinse in intervalul 0,01 – 0,49.


Ministerul Educatiei subliniaza ca notele de la tezele unice nu vor conta la admiterea in liceu. Tezele cu subiect unic care se sustin in semestrul al doilea al anului scolar 2006-2007 pentru elevii din clasa a VII-a au rolul de a verifica modul de organizare si desfasurare, dar si capacitatea sistemului de a aplica o noua forma de evaluare la nivel national, pentru eventuala inlocuire a testelor nationale, potrivit proiectului ministerului.


?

Elevii de clasa a VII-a vor da teza cu subiect unic la matematica in data de 4 mai, la limba si literatura materna in data de 10 mai, iar la limba si literatura romana in data de 17 mai, conform unui proiect al Ministerului Educatiei. Elevii mai pot da teza la matematica in data de 5 iunie, la limba si literatura materna in data de 8 iunie, iar in 12 iunie la limba si literatura romana. Daca nici de aceasta data nu reusesc sa fie prezenti la examen, elevii mai au o ultima sansa pentru a sustine teza, in data de 21 august la matematica, 23 august la limba si literatura materna si 28 august la limba si literatura romana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.