Astăzi este prima zi de colectare selectivă a deşeurilor de la case

Astăzi este prima zi de colectare selectivă a deşeurilor de la case

0 178

Şchei şi Braşovul Vechi sunt primele cartiere de unde se vor ridica selectiv deşeurile menajere. Cetăţenii au avut posibilitatea să-şi ia de la casieriile celor doi operatori de salubritate, în mod gratuit, sacii pentru cele trei tipuri de deşeuri reciclabile colectate

Şchei şi Braşovul Vechi sunt primele cartiere de unde se vor ridica selectiv deşeurile menajere. Cetăţenii au avut posibilitatea să-şi ia de la casieriile celor doi operatori de salubritate, în mod gratuit, sacii pentru cele trei tipuri de deşeuri reciclabile colectate.
Prima zi în care cei doi operatori de salubrizare din Braşov au promis că vor prelua deşeurile reciclabile separat de la populaţie a fost sâmbătă, 15 septembrie. Este important ca braşovenii să scoată sacii coloraţi la poartă.
În această lună deşeurile de plastic, folie, PET şi aluminiu vor fi preluate de operatorii de salubrizare în 3 zile de week-end – 15, 22 şi 29 septembrie.
Deşeurile de hîrtie şi carton vor fi preluate într-o singură zi de sâmbătă, respectiv pe 15 septembrie, la fel ca şi deşeurile de sticlă, care vor fi ridicate pe 29 septembrie. Deşeurile de sticlă se vor ridica doar în ultima sâmbătă din lună.
Proiectul pilot vizează doar cele două cartiere de case însă urmează soluţii si pentru locuitorii de la bloc, spun edilii.

Conform prevederilor legale privind regimul deşeurilor, autorităţile publice locale vor stabili sancţiuni pentru cei care nu colectează selectiv, începând cu data de 1 ianuarie 2019.

Aceste sancţiuni vor fi aplicate în municipiul Braşov doar după ce în fiecare cartier va exista un sistem funcţional de preluare a acestor deşeuri de la populaţie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.