Astazi, brasovenii arunca electrocasnicele vechi

Astazi, brasovenii arunca electrocasnicele vechi

0 71

Astazi se reia programul „marea debarasare” prin care brasovenii pot scapa de electrocasnicele invechite din locuintele lor. Aceasta actiune va cuprinde urmatoarele orase din judetul nostru: Brasov, Fagaras, Sacele, Codlea si Zarnesti.
Incepand cu ora 9.00, brasovenii care locuiesc la blocuri pot duce la platformele de gunoi electrocasnicele vechi, iar cei de la case le pot scoate in fata portii.
Firmele de salubrizare vor pune la dispozitie masini. Aparatele vor fi duse la cele doua centre de colectare din Brasov. De acolo, deseurile vor fi transportate la firmele de reciclare.
La nivel national, in acesta campanie sunt implicate primariile din localitatile cu peste 20.000 de locuitori.
Desi in Romania nu exista instalatii complete de refolosire a acestor tipuri de deseuri, aparatele electrocasnice vor fi dezmembrate pe componente si se vor trimite la firmele de reciclare a plasticului sau metalelor. Ce nu se poate recupera va fi incinerat sau va fi trimis in strainatate.
Tinta anuala de colectare, stabilita la nivel european, este de patru kilograme pentru fiecare locuitor. Se pare ca atingerea acestui obiectiv este destul de dificila, daca tinem cont ca in 2007 s-au strans doar 556 de tone, iar in 2008, abia s-a ajuns la cantitatea de 2500 de tone, in conditiile in care au fost organizate mai multe editii ale acestui program.
„Campania «Marea Debarasare» continua sa transmita populatiei mesajul initial, creand pentru fiecare om obisnuinta de a se debarasa de astfel de deseuri electronice si electrocasnice in mod organizat. Colectarea separata a deseurilor de echipamente electrice si electronice constituie o etapa importanta pentru indeplinirea obligatiei tarii noastre, ca stat membru al Uniunii Europene”, a explicat Elena Bucur, purtatorul de cuvant al Agentiei de Protectie a Mediului Brasov, citata de cotidianul Adevarul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.