Dacă în meciu naționalei era fotbal NU ar fi fost proteste!

Dacă în meciu naționalei era fotbal NU ar fi fost proteste!

5 110

Asta ne mai lipsea: mesaje cu tentă politică, în tribune, la meciul cu Kosovo! Că de fotbal nu am avut parte!

România dă exemplu negativ, cum că ,,orice se poate întâmpla prin ograda noastră sau că ,,România este țara oricăror posibilități’’!. A dovedit-o un grup de derbedei, prezent în tribune, la meciul de fotbal România – Kosovo, din preliminariile europene. Și toate astea, sub privirile imperturbabile ale forțelor de ordine, care, într-un stat normal, unde se respectă legea, ar fi evacuat imediat și în forță respectiva zonă de tribună.  
Concret derbedeii, numiți ,,ultrașii de la Uniți sub Tricolor” au afișat .,,bannerul “Kosovo este Serbia”, ceea ce nu a fost deloc pe placul fotbaliștilor din Kosovo, care au ieșit de pe teren, iar arbitrul a oprit meciul vreme de 50 de minute! După îndelungi discuții penibile, care au aruncat România într-o lumină nefavorabilă și au făcut-o de râs în toată lumea civilizată, meciul a fost reluat, dar Kosovari regretă acum că au revenit la joc…
Până la urmă, având și un om în plus pe teren, România a învins cu 2-0, cu golurile marcate pe final de Stanciu și Mihăilă și se menține astfel pe locul 2 în grupa I de calificare la Euro 2024.
Dincolo de rezultat, rămâne comportarea sub orice critică a acestor derbedei, care au insultat suporterii civilizați, cei care vin la meciuri pentru sport și nu pentru altceva. Rămâne de netolerat atitudinea forțelor de ordine, care au recurs la negocieri și la ,,mângâiat’’ derbedei, în locul unor măsuri radicale!

Revenind la meci, trebuie spus că echipa noastră a ratat și un penalty, la scorul de 0-0, prin Stanciu, cel care se dusese la negocieri cu derbedeii din acel grup. Probabil, marcat de moment, jucătorul nostrum nu a avut puterea  să marcheze de la 11 m, dar Iordănescu nu a intuit situația. După această victorie, echipa națională a României și-a mărit șansele de calificare la turneul final al Euro 2024.
Ziua ar fi putut fi și mai bună pentru ”tricolori”, dar Israelul a obținut o nouă victorie chinuită în prelungiri cu Belarus, scor 1-0, și rămâne la un punct în urma trupei lui Edi Iordănescu.
În condițiile date, Elveția (14 puncte), care a trecut mai greu decât o arată scorul de 3-0 de Andorra, are prima șansă la locul 1, în timp ce România (12 puncte) și Israel (11 puncte) se vor lupta pe poziția secundă.
Pentru ”tricolori” urmează două meciuri ce pot fi considerate mai ușoare, la Budapesta cu Belarus și apoi acasă cu Andorra.
Până la viitoarele meciuri însă, așteptăm deciziile forului fotbalistic european, care pot fi drastice, în urma comortamentului huliganilor respectivi…

D.D.

COMENTARII

 1. O echipă trebuia să joace cu o altă echipă.
  Nu o echipă joacă împotriva alte echipe!
  Fotbalul este un joc de origine britanică iar Marea Britanie este o insulă și nici măcar nu mai face parte din comunitatea europeană;
  Țările deștepte joacă baschet, polo, înot, handbal, rugby, volei sporturi în care suntem și noi mai buni decât în fotbal.
  În prezent problema în Europa este panslavismul!!!
  Sunt foarte conflictuali: sclava se bate cu Rusia și Rusia se bate cu sclava;
  croații nu i suportă pe sârbi;
  sârbii nu i suportă pe bosniacii musulmani.
  Albanezii sunt ca și noi traci și au fost sufocați peste 1000 de ani de slavi.
  Și pe noi ne arde grija de alții și plângem la mormânt străin.
  Bine că n-am avut sânge în instalație să spunem explicit:

  Bucovina este România!!!

 2. Articolul este un punct de vedere personal. Il respect.Autorul este mai mult decat unul din cei mai onorabili si ma longevivi din oraș. Daca nu avea valoare NU rezista 30 de ani in topul presei brasovene.
  Legat de meci sunt de acord cu „Dacă în meciu naționalei era fotbal NU ar fi fost proteste!” Așa este Nu a fost fotbal. Protestele au venit in urma lipsei fotbalului din jocul nationalei din cele doua ocuri. Iordanescu ne-a aratat ca este intr-o „cooperativa” condusa de Burleanu. Fara ideii, fara o conceptie de joc, fara inspiratie la alcatuirea echipei si la schimbari și mai ales fara valoare, nu putea obtine mai mult… doar huidueli. Si acestea au fost prea putine fata de lipsa forbaluui de la ehipa reprezentativa.
  La nivel de FRF este o mizerie atat de mare ca toate firmele de salubrizare din tara ar face fata cu greu la curatirea absolut necesara a gunoaielor umane care populează Cooperativa numita FRF. Blatul lui Burleanu a mers pana acolo unde ne este greu sa ne imaginam, a acceptat (in loc sa protestee), la solicitarea forului european sa joace cu acesti kosovari care nu sunt recunoscuti oficial. STATUL ROMÂN. Cu ce pasapoarte au intrat in țară? Globaliștii ne cred orbi? Vedem si noi strategia acestora de a face un stat musulman in Europa, pentru a mentine un grad ridicat de tensiune la nivelul continentului nostru. Zona numita Kosovo a fost si este o componentă a statului Serbia (obiectul unei pedepse din partea ocultei mondiale la ce rezistența au dovedit in WW2).

 3. D.D. este cam lichea. Kosovo este pământ sârbesc!!! Așa cum Basarabia este pământ românesc, nu al slavilor sau Transilvania, care nu e a ungurilor.
  ȘI, DOI LA MÂNĂ, ROMÂNIA NU TREBUIA SĂ JOACE CU O „ȚARĂ” PE CARE NU O RECUNOAȘTE MAI NIMENI PE PLANETĂ!
  S C U R T !!!

  Citiți comentariu de slugă: „După îndelungi discuții penibile, care au aruncat România într-o lumină nefavorabilă”. DAR CE MAMA NAIBII ÎMI PASĂ MIE DE CE AR PUTEA SPUNE ALȚII. Mie trebuie să-mi pese doar de interesul meu. Așa cum și ungurii își apără interesul lor, polacii, friții sau amerlocii pe al lor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.