Aspecte turistice aproape neștiute ale județului Brașov

Aspecte turistice aproape neștiute ale județului Brașov

1 32

La Racoș există un lac misterios cu o apă verde precum smaraldul, a scris deputatul brașovean Gabriel Andronache pe contul său de socializare.
Cu pereții săi abrupți, consecința săpăturilor la cariera de bazalt care a funcționat acolo, acest straniu lac seamănă cu lacurile vulcanice și poate deveni o serioasă atracție turistică furnizoare de venituri pentru comunitatea din Racoș.„Ascuns în inima Transilvaniei, într-o regiune încărcată de peisaje spectaculoase, se găsește un mic colț de rai – Lacul de Smarald de la Racoș.
Înconjurat de obiective turistice misterioase, precum Vulcanul Stins sau Coloanele de Bazalt, acest lac impresionează prin culoarea sa verde intens care îi conferă un aspect ireal și unic.
Lacul de Smarald de la Racoș s-a format în interiorul fostei cariere Brazi, acolo unde pe vremuri erau exploatate rocile bazaltice.
Localnicii spun că cei care lucrau la vechea carieră ar fi săpat până la pânza freatică și astfel bazinul s-ar fi umplut cu apă.
Pe plăcuța informativă de pe malul lacului scrie însă că acesta s-ar fi format în urma precipitațiilor acumulate, iar 80% din volumul de apă ar fi același de 25 de ani încoace.
Adâncimea maximă este în prezent de aproximativ 19 metri și crește în fiecare an cu 0,5-1 metri.” a subliniat deputatul brașovean pe contul său de socializare.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. N-avem „artere de circulație” nici o educație civică deci cum să avem turism în pustiu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.