Asociațiile useriste de băgare în seamă pe teme de mediu apar ca...

Asociațiile useriste de băgare în seamă pe teme de mediu apar ca mânătărcile după ploaie

0 38

Încă o asociație de tocat bani europeni, sau pe cei ai Primăriei Brașov, a izvorât din tenebrele ong-urilor useriste brașovene și se declară preocupată de colectarea diferențiată a deșeurilor. Se numește pompos Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu, susținută de useriștii hămesiți după bani publici.
Pretind că duc campanii de conștientizare a cetățenilor care ar trebui să-și ducă gunoiul diferențiat, conform normativelor societății, care sunt prescrise de cele europene.
Mai pretind că informează elevii prin școli, emițând broșuri care să-i stimuleze să diferențieze deșeurile de plastic de cele de sticlă și de cele menajere biodegradabile. Numai că aceasta este obligația Primăriei, să instaleze containere diferențiate la fiecare ghenă de gunoi, lucru pe care nu-l face.
Promovează însă tot felul de asociații, care emit hârtii și apeluri pe bani mulți, fără vreun efect. Asociația în cauză pretinde că efectuează caravane prin toate localitățile județului pentru a-i învăța pe săteni ecoatitudinea, prin Ecotour, care mai nou se numește Ecotic.

Ecoțeapa prin Ecotour pe la sate, să-i învețe pe ecosăteni ecoatitudinea
Este modul userist de lozincăreală ieftină pentru tocarea banilor publici, un fel de Ecoțeapă dată bugetului public, careinclude și banii europeni. Sătenii bineînțeles că o să le râdă în nas.
Asociația iluzivă ISO preconizează să implice și operatorii de salubritate, Fin-Eco de exemplu, care oricum administrează depozitul ecologic de deșeuri. Adică o să le spună operatorilor de salubritate autorizați despre ceea ce fac aceștia de zeci de ani, cum să separe deșeurile biodegradabile de celelalte, inclusiv de cele care includ componente electronice. Asta în loc ca useriștii să-și găsească o muncă cinstită. Să nu uităm, la sfârșitul operațiunii va organiza și o tombolă și vor acorda și niște premii. Probabil tot niște ecoțepe, tot din bani publici, europeni sau nu.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.