Asociatia Scheienilor la Brasov

Asociatia Scheienilor la Brasov

0 224

Scheii Brasovului este, fara indoiala, o locatie incarcata de istorie si un simbol al orasului nostru. Este miezul de la care identitatea noastra de brasoveni a pornit si ne-a calauzit in cladirea unui oras frumos, civilizat si cu potential turistic si economic.
Era si timpul ca un astfel de loc sa aiba un grup de oameni care sa apere, conserve si valorifice valorile culturale din zona.
Odata cu lansarea celui de-al treilea numar al revistei „Intre Chietri“, dedicat istoriei familiilor din Schei, Eugen Moga a anuntat ca a inceput si actiunea de stringere de adeziuni pentru infiintarea „Asociatiei Scheienilor“.
Aceasta asociatie ii va reuni pe toti fiii Scheiului care doresc ca valorile din aceasta zona emblematica a Brasovului sa fie transmise din generatie in generatie. „Ne propunem multe cu aceasta asociatie de infiintarea careia discutam de mai bine de doua luni. Acum vrem sa incepem demersurile juridice. Sunt deja peste 30 de persoane care si-au exprimat dorinta de a face parte din asociatie“, spune Eugen Moga, coordonatorul revistei scheienilor.
In acest numar al revistei „Intre Chietri“ este publicat si Cuvintul de Intimpinare adresat Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane de catre grupul de initiativa al oamenilor de cultura care au propus ca Sfinta Fecioara Maria sa devina patronul spiritual al Brasovului. Revista gazduieste si un interesant articol care aduce marturii cu privire la controversa legata de autorul muzicii imnului nostru national „Desteapta-te romane“.
Astfel, ideea acestei asociatii a fost pusa in practica vineri, la Muzeul De Etnografie unde a fost gazduita aceasta manifestare legata de istoria familiilor din Scheii Brasovului. Atunci a fost demarata si strangere de adeziuni pentru infiintarea unei „Asociatii a Scheienilor“, asociatie care va reuni pe toti fii Scheiului care doresc ca valorile din aceasta zona.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.