Asociația Pro Consumatori: Doar 1 din 10 tipuri de iaurt este...

Asociația Pro Consumatori: Doar 1 din 10 tipuri de iaurt este fabricat 100% din lapte românesc. 9 din 10 tipuri de iaurt conțin lapte praf

Asociația Pro Consumatori a descoperit, în cadrul unui studiu asupra a  45 tipuri de mărci de iaurt de consum comercializat în marile structuri comerciale, că doar 1 din 10 tipuri de iaurt e fabricat 100% din lapte românesc, în timp ce 9 din 10 tipuri de iaurt sunt fabricate din lapte praf. 
Potrivit analizelor APC, iaurtul fabricat în sistem industrial, cu mici excepții, nu mai are nimic în comun cu procesul natural de obținere a acestuia, adică prin fermentarea naturală a laptelui nestandardizat de către bacteriile de fermentație.

Un alt aspect important semnalat de Asociația Pro Consumatori este că singurul tip de iaurt care nu produce inflamația zonei digestive este iaurtul din lapte de capră. 
Președintele APC, Costel Stanciu, recomandă consumatorilor, în comunicatul publicat pe site-ul asociației, să cumpere acele tipuri de iaurt care au pe etichetă mențiunea „Produs românesc”. Și, important de știut, precizează Stanciu, nu trebuie confundată eticheta „Produs românesc” de pe eticheta unor iaurturi cu „Produs în România”.

Asociația Pro Consumatori: Doar 1 din 10 tipuri de iaurt este fabricat 100% din lapte românesc. 9 din 10 tipuri de iaurt conțin lapte praf

Iaurtul din lapte de capră este singurul tip de iaurt care NU produce balonare, acel tip de inflamație specifică zonei digestive!
9 din 10 tipuri de iaurt sunt fabricate din lapte standardizat! 2 din 10 tipuri de iaurt conțin adaosuri proteice! Doar 1 din 10 tipuri de iaurt este fabricat 100% din lapte românesc! Doar 15% din tipurile de iaurt analizate sunt ambalate în ambalaje din sticlă! 13% din tipurile de iaurt analizat conțin adaos de smântână!
Studiul privind calitatea iaurturilor face parte din Campania Națională de Informare și Educare:
”Să învățăm să înțelegem eticheta!”.
Prin această campanie, experții Asociației Pro Consumatori (APC) își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor alimentare astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză.

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat 45 tipuri de iaurt din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), cu gramajul cuprins între  100 g și 300 g, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip de produs și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor” se arată intr-un comunicat al APC

Asociația Pro Consumatori (APC) este o organizație neguvernamentală, apolitică și nonprofit, înființată la data de 28 februarie 1990. APC este singura organizație de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor – BEUC, care are ca principal obiectiv apărarea, promovarea și reprezentarea prin toate mijloacele legale ale drepturilor și intereselor consumatorilor în raporturile cu operatorii economici și instituțiile statului.


https://www.activenews.ro/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.