Asistenta sociala “Christiana” Brasov

Asistenta sociala “Christiana” Brasov

0 53

Dr.Teofil Mija a cerut ieri sprijinul conducerii Institutiei Prefectului judetului Brasov pentru sustinerii activitatilor de asistenta sociala pe care le deruleaza ONG-ul al carui presedinte este, mai precis cunoscuta “Christiana” Brasov.
In prezent, fundatia dispune in municipiul nostru de un cabinet medical unde persoanele varstnice pot beneficia de consultatii medicale si stomatologice, precum si de analize, iar in Sacele are deschis un camin-spital.
Doctorul Mija, la randul sau trecut de 80 de ani, a aratat ca la cabinet activeaza ca voluntari zece medici pensionari, iar pentru consultatiile oferite se plateste o suma minimala, care sa acopere costul consumabilelor, iar pentru batranii cu venituri mici tratamentele sunt gratuite.
In cazul caminului de la Sacele, care funcþioneaza intr-un fost camin scolar, pus la dispozitie de Primaria Sacele, el a explicat ca in prezent gazduieºte 50 de pensionari din toata tara, dar capacitatea maxima poate sa urce la 100 de beneficiari, daca se vor finaliza lucrarile de modernizare a incintei.
Ajungandu-se cam la fundul sacului – nu-I mai trag cu actuala conjunctura – conducerea ONG-ului s-a vazut nevoita sa apeleze la Institutia Prefectului pentru a primi ceva ajutor, caci activitatea acestei organizatii este apreciata in Brasov de foarte multi oameni in varsta si nevoiasi.
De aceea speram ca prefectul va apleca urechea la doleantele “Christianei” si va rupe ceva din vistierie ca sa o ajute, atat organizatia, cat si pe necajitii Brasovului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.