Asistenta medicala …emigreaza !

Asistenta medicala …emigreaza !

0 122

Criza de asistenti medicali la spitalul de Pediatrie din Brasov. In timp ce conducerea spitalului cauta sa acopere cel putin 40 de posturi ramase vacante, lunar mai multe asistente demisioneaza pentru a pleca la munca peste hotare sau la clinici particulare.
Spitalul brasovean se confrunta cu o adevarata criza de personal. Luna trecuta, spitalul a scos la concurs 20 de posturi de asistente medicale si nu s-a prezentat decat un singur candidat. De asemenea, in aceasta luna au mai fost scoase 20 de posturi la concurs, insa pana acum nu s-a prezentat nimeni. Si asta in conditiile in care numarul asistentelor care renunta la postul lor din spital este in continua crestere. Astfel, numai luna trecuta opt asistente au demisionat.
”Ne descurcam si noi cum putem. O parte dintre colegele mele si-au mai luat jumatate de norma. E greu”’, spune Laura Sotiriade, director ingrijiri medicale la Spitalul de pediatrie din Brasov.
Asistentele medicale renunta la posturile din spitale in favoarea cabinetelor particulare din tara sau strainatate, unde pot castiga salarii si de patru ori mai mari.
In prezent, un asistent medical de la Spitalul de pediatrie castiga intre 500 si 1.000 de lei lunar, iar cel mai vechi asistent, cu o vechime de 25 de ani are un salariu de doar 1.200 de lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.