Asiguratii brasoveni fac in continuare drumuri la CAS

Asiguratii brasoveni fac in continuare drumuri la CAS

0 506

Fie au pierdut cardul, fie l-au refuzat din diverse motive, asiguratii solicita casei asigurari adeverinte de inlocuire a cardului de sanatate. Din cele 26.000 de carduri ramase nedistribuite in luna ianuarie, peste 9.000 mai sunt de ridicat la sediul casei judetene de asigurari de sanatate

Fie au pierdut cardul, fie l-au refuzat din diverse motive, asiguratii solicita casei asigurari adeverinte de inlocuire a cardului de sanatate.
Din cele 26.000 de carduri ramase nedistribuite in luna ianuarie, peste 9.000 mai sunt de ridicat la sediul casei judetene de asigurari de sanatate. Cardul nu este insa singura solicitare: la ghiseele casei, zeci de brasoveni cer zilnic adeverinte.
Eliberarea duplicatului costa 15,5 lei si va fi primit de asigurat tot prin Posta. Tot de o adeverinta de la CAS au nevoie si cei pentru care nu s-a emis cardul si au descoperit ca apar in evidente ca neasigurati atunci cand au solicitat servicii medicale.
Brasovenii care sunt asigurati dar nu au intrat in posesia cardului trebuie sa stie ca pot primi asistenta medicala. medic familie1
Potrivit jr. Ancuta Daisa – purtator de cuvant al CAJS Brasov, medicul de familie sau furnizorul de servicii medicale are obligatia sa consulte instrumentul electronic pus la dispozitie de casa nationala; daca se constata ca este asigurat, primeste asistenta medicala.
Cardul de sanatate se elibereaza automat pentru cetateni la implinirea varstei de 18 ani sau la dobandirea calitatii de asigurat. In cazul celor care nu mai platesc asigurarea de sanatate, valabilitatea cardului expira in trei luni.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.