Asfaltul si panoul

Asfaltul si panoul

0 203

Presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, a intrat relativ tarziu in competitia bitumului la Brasov. In care rivalul sau, primarul George Scripcaru, conduce detasat, cu un palmares impresionant de kilometri, presarati cu guri de canal inca neridicate la nivel de retelisti, fie ca e vorba de cei de la „curent” sau de la gaz. Cursa cu obstacole include si? sinuozitatile sensurilor giratorii, despre care unii cred ca au fost proiectate doare pentru a se pierde mai usor urma banilor investiti in turnarile masive de asfalt din oras.


Presedintele CJ este, insa, hotarat sa recupereze handicapul care il desparte de edilul orasului in decorul ceva mai vast al drumurilor judetene. Care se gasesc intr-o stare ce-i face pe soferi sa se pronunte numai prin cuvinte de lauda la adresa originilor deloc filozofice din care vine domnul Aristotel.


In plus, in judet alocarea banilor este mult mai complicata decat in oras; starostele CJ trebuie sa tina permanent cont de apartenenta politica a primarilor din localitatile pe raza carora doreste sa asfalteze. Astfel ca segmentele de sosea in comunele cu primari PNL sunt intrerupte de portiunile lasate de izbeliste, peste care stapaneste, cu voia alegatorilor, cate un primar pedist.


Dupa ce rezolva competent aceste nimicuri politice, asfaltatorul Cancescu se dedica taierii de panglici in zonele de strada pe care le-a reabilitat. E drept ca panglicile sunt mai scurte, pe masura drumurilor arondate penelistilor, dar au avantajul ca, fiind mai multe, dau impresia ca la CJ exista mare interes pentru astuparea gropilor din carosabilul judetului.


Mai mult, presedintele forului judetean nu face discriminari intre arta monumentelor istorice si lucrarile bituminoase fara valoare artistica. Mania de a implanta panouri explicative in zidurile medievale ale Brasovului pentru a-si scrijeli pe ele numele intru eternitate, nu l-a parasit nici pe hotarele neumblate ale judetului, fara pic de staif istoric. In mijlocul campului, pe drumul proaspat asfaltat dintre Maierus si Apata, au rasarit cateva panouri de tabla, urate dar scumpe-al dracului. Care ii atrag atentia conducatorului auto cui trebuie sa multumeasca pentru ca ruleaza pe un covor asfaltic nou. Si care sunt vopsite intens in doua culori, ce aduc suspect de mult cu cele din insemnul electoral al PNL.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.