Asfalt peste o afacere beton

Asfalt peste o afacere beton

0 269

Cele mai bune afaceri sunt, s-a demonstrat deja, cele beton. Daca intelegerea s-a parafat si ambii parteneri considera ca doleantele lor au fost satisfacute, se cheama ca au incheiat un targ bun. Ca sa fie unul beton, trebuie ca una din parti sa iasa foarte in avantaj fata de cealalta.


Daca nu e beton, merge si un asfalt. Exact ca cel turnat in timp ultrascurt de drumari pe pista de incercari a fostei uzine de autocamioane Roman de la Brasov. Dupa emiterea hotararii de consiliul local prin care trocul de cedare a zisului tronson in schimbul strazii Levantica, acaparata de patronul Ioan Neculaie, afacerea era deja un targ bun. N-a devenit beton doar din cauza ca pe bucata respectiva de drum, ce restabileste o veche legatura a cartierului Steagu Rosu cu Noua, s-a preferat asfaltul negru, febletea primarului Scripcaru. In rest, are toate datele pentru a-l face pe magnatul brasovean sa-si frece mainile de satisfactie si sa pretinda, in ciuda probelor de caldaram, ca a facut, totusi, o afacere beton.


Pecetea de asfalt pe ultima mare invarteala a detinatorului pachetului majoritar al Asociatiei Pro Roman are lungimea de un kilometru si a fost inaugurata zilele trecute, odata cu taierea panglicii la extremitatea cealalta a orasului de catre George Scripcaru. Darea in folosinta a pasajului de trecere la nivel de trecere cu calea ferata prin care Strada Lunga se continua in Bartolomeu a coincis, in partea cealalta a Brasovului, cu sarbatorirea primului kilometru asfaltat din cei doi care leaga intre ele cartierele Noua si Steagu.


Adevaratii asfaltatori au fost, insa, consilierii locali care au aprobat echivalarea luarii in posesia de catre Nicolae a strazii Levantica cu cedarea fostei piste de testare de la Roman, precum si a datoriilor pe care societatea le avea de platit de multa vreme la bugetul local cu diferenta de curs imobiliar dintre cele doua strazi. Plus ceva sprijin din partea aceluiasi Nicolae pentru turnarea covorului asfaltic.


Urmatorii salahori la asternerea profesionista a asfaltului au fost procurorii DNA Brasov, care cercetasera, luna trecuta, conditiile in care se desfasurase tranzactia respectiva. Dintre alesii invitati atunci la sediul institutiei, consilierul Ion Gontea s-a aratat cel mai ofuscat de deranjul de a se deplasa la DNA pentru a da lamuriri. Vehementa domniei sale impotriva insolentei procurorilor de a-l chestiona in legatura cu legalitatea afacerii a fost consemnata cateva zile la rand de ziarele locale. E drept ca, la ce darapanatura de sediu au, e de-a dreptul jignitor sa invite la discutii proprietarii celor mai tari vile din oras.


Mai impaciuitor si, probabil, mai la curent cu verdictul ce se pregatea la DNA, primarul Scripcaru se marginea atunci sa relateze cu calm despre prestatia sa la audieri. Supararea domnului Gontea s-a dovedit inutila; procurorii au eliberat zilele trecute certificatul de legalitate a deciziei consiliului local Sau, daca vreti, de calitate pentru imbracamintea asfaltica ce acopera astazi jumatatea distantei dintr-o afacere beton.


Drumarii, ultimii intrati in scena pentru desavarsirea lucrarii, au avut o misiune usoara. Vremea a tinut cu ei, consiliul local si, dupa el, DNA-ul, au facut o treaba buna cu pregatirea straturilor inferioare. N-au avut decat sa toarne asfalt peste o afacere beton.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.