Asfalt foto si bitum din vorbe pe DJ 104

Asfalt foto si bitum din vorbe pe DJ 104

0 165

Satenii din Venetia n-au niciun motiv sa-i invidieze pe omologii lor italieni din Laguna. Daca o ploaie buna ar umple gropile din celebrul drum judetean 104 care leaga Sercaia si Hoghizul, localnicii ar merge mai usor cu barca decat cu masina pe cel mai distrus drum din judetul Brasov si, probabil, din Romania. De aceea locuitorii din Cuciulata, Fantana, Comana, Venetia sau Parau l-au si botezat „Drumul rusinii”.
Drumul Judetean 104, care leaga Hoghizul de Sercaia, este, de cateva luni incoace, vedeta infrastructurii brasovene in discursurile oamenilor politici. De ani buni, insa, este un cosmar pentru proprietarii de masini din localitatile aflate intre Hoghiz si Sercaia sau pentru conducatorii auto care au proasta inspiratie sa aleaga aceasta ruta. Furia oamenilor este cu atat mai mare cu cat, din pricina starii dezastruoase a drumului, au fost desfiintate chiar si cateva curse care legau aceste localitati de restul judetului. Localnicii au botezat tronsonul „Drumul Rusinii” si au pus pancarte care ii avertizeaza pe soferi ca urmeaza o adevarata aventura.
Liberalii brasoveni anuntau recent ca vor deschise o expozitie foto pe holurile Parlamentului, pentru a forta clasarea DJ 104 drept drum national. Demersul lor fotografic demonstreaza ca, pentru ei, asfaltarea in judet a ramas o problema de imagine, pe care si-o cultiva in fiecare campanie electorala. Democrat-liberalii, care asteapta la cotitura orice ratare a dusmanilor locali, isi rad in pumni de zelul cu care seful judetului si compania incearca sa paseze responsabilitatea si, mai ales, cheltuielile asfaltarii, la Ministerul Transporturilor. Pedelistii, care s-ar implica doar ca sa-l despoaie pe Cancescu de laurii asfaltarii in judet, ii dau inainte cu includerea DJ104 in Programul guvernamental de asfaltari de drumuri judetene, cu care Cabinetul Boc se lauda in ultima vreme.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.