Asezamant filantropic la Brasov

Asezamant filantropic la Brasov

0 210

Persoanele nevoiase din Brasov se pot bucura acum de sprijinul neconditionat al unei fundatii cu caracter religios care se implica in tot felul de actiuni care vizeaza intrajutorarea semenilor nostri cu probleme.
Dupa posibilitati si cu multa jertfa, prin oameni cu suflet si credinta in Dumnezeu, Biserica vine in intampinarea nevoilor celor defavorizati.
Din 2004, in municipiul Brasov functioneaza Fundatia parohiala „Sfintii Imparati Constantin si Elena” – Valea Cetatii. Cele 900 de persoane care se afla in evidenta institutiei beneficiaza aici de asistenta medicala, sociala si religioasa.
Mai multe informatii a oferit pentru Radio TRINITAS, parintele Corneliu Garbacea, Presedintele Fundatiei Sfintii Imparati Constantin si Elena”, Brasov: „Ajutam credinciosii care au o stare materiala precara oferindu-le pachete cu alimente lunar. De asemenea, am oferit echipamente medicale mai multor credinciosi care aveau nevoie si nu si le puteau achizitiona”.
Din 2007, in ultima duminica din fiecare luna, la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena” a parohiei Valea Cetatii, slujba Sfintei Liturghii se oficiaza in limbaj mimico-gestual.
„Oferim spatiul de la demisolul Bisericii slujirii Sfintei Liturghii de catre un preot specializat in comunicare cu persoanele surdo-mute. Participa credinciosi surdo-muti din Brasov si din imprejurimile Brasovului, iar la sfarsitul slujbei le oferim participantilor masa de pranz”, a mai spus parintele Corneliu Garbacea.
Pentru credinciosii din parohie trecuti de 60 de ani se organizeaza, trimestrial, aniversarea zilei de nastere. Printre obiectivele viitoare ale Fundatiei „Sfintii Imparati Constantin si Elena” – Valea Cetatii din Brasov se numara si infiintarea unui asezamant social-filantropic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.