Asasinul din vorbe

Asasinul din vorbe

0 197

Dupa patru ani de interogari si metode de constrangere specifice democratiei americane carcerale, SUA au gasit, in sfarsit, vinovatul pentru sangerosul atentat de la 11 septembrie 2001. Khalid Sheikh Mohammed, capturat in martie 2003, a recunoscut ca el este cel care a planuit si organizat cumplita lovitura care a ingenuncheat America.  Mohammed tocmai a fost audiat la baza navala de la Guantanamo, celebra pentru regimul draconic la care sunt supusi incarceratii. Se pare ca pakistanezul a fost membru in Consiliul Al Qaeda, responsabil cu propaganda, seful operatiunilor militare din afara Orientului Mijlociu si seful unei celule speciale care urmarea sa obtina arme biologice. Khalid Sheikh Mohammed a recunoscut ca a fost implicat in planificarea sau executia a 31 de atentate. Zelul marturisirii a fot atat de mare incat teroristul a luat asupra atrocitati care nici macar n-au mai fost comise. Mohammed s-a declarat responsabil si pentru atentatul esuat asupra cladirii World Trade Center din 1993, pentru alte atentate cu sute de victime ori lovituri programate la Empire State Building sau Bursa din New York, poduri suspendate si centrale nucleare, vase militare si petroliere americane, aeroportul Heathrow si turnul Big Ben din Marea Britanie. Khalid Sheikh a recunoscut si implicarea sa in patru tentative de asasinat, indreptate impotriva Papei Ioan Paul al II-lea, a fostilor presedinti americani Bill Clinton si Jimmy Carter si a presedintelui pakistanez Pervez Musharaf.


Nu stiu cata scopolamina i-a costat pe americani sa obtina atatea marturisiri de la pakistanez. Logoreea sa suspecta, dupa audieri fara avocat sau martori, seamana mai mult cu gestul unui kamikaze care a dat buzna in baza de la Guantanamo, cu tolba plina nu cu detonatoare si focoase, ci cu povesti si marturisiri inspirate de Allah. La cate crime si-a asumat, confesiunea sa pare o noua misiune comandata de dumnezeul musulmanilor.


N-am inteles din succintul raport american daca teroristul si-a incheiat marturisirea. Daca nu, vom auzi in curand noi capitole. In caz ca n-a pilotat personal un avion japonez pe 7 decembrie 1941 la Pearl Harbour, precis el a plasat icebergul capcana in calea Titanicului, in 1912.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.