Asanarea sistemului bancar

Asanarea sistemului bancar

0 62

Presedintele american Barack Obama a declarat miercuri ca la viitorul summit G-20 (G8 completat) al statelor cele mai puternic industrializate este necesar sa se ajunga la o actiune internationala „concertata” pentru relansarea economiei si la o coordonare pentru regularizarea sistemului financiar, relateaza AFP.
Barack Obama s-a declarat „optimist” in ceea ce priveste succesul summitului de la inceputul lui aprilie de la Londra, apreciind ca statele lumii vor incerca sa ajunga la o cooperare stransa in contextul crizei economice mondiale.
„Avem doua obiective la G-20. Primul este sa facem in asa fel incat sa obtinem o actiune concertata in lume pentru relansarea economica. Al doilea este de a face progrese intr-un program de reforma” a sistemului financiar pentru a fi siguri ca o astfel de criza nu va mai avea loc, a declarat liderul de la Casa Alba cu prilejul unei intalniri cu ministrul de finante Tim Geithner, cu putin timp inainte ca acesta sa plece la reuniunea preparatorie la nivel ministerial de la Londra.
Barack Obama a evocat propunerile presedintelui Rezervei federale americane, Ben Bernanke, care a lansat un apel la revizuirea sistemului financiar. „Nu vrem sa facem acest lucru doar aici, ci sa ne coordonam cu alte state din G-20”, a adaugat presedintele SUA.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.