Asa-zisul concept de dezvoltare durabila, retras de pe ordinea de zi a...

Asa-zisul concept de dezvoltare durabila, retras de pe ordinea de zi a CJ

0 216
La Conferinta de presa de joi, consilierul independent Toma Dobrogeanu s-a prezentat cu o lucrare groasa de …doua degete: “Conceptul de dezvoltare durabila a judetului Brasov”.?Lucrarea este intocmita de Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov si ar fi trebuit votata in sedinta de azi (marti, 29 mai a.c.). Nimic rau, veti spune! Doar ca, din cate am inteles din expunerea consilierului Dobrogeanu, conceptul de dezvoltare in cauza “este 94% istorie si 6% proza scurta”.


“Lucrarea are 145 de pagini de istoric si 9 pagini de perspective. Nu voi vota aceasta strategie”, a declarat Toma Dobrogeanu siderat de putinele idei de …dezvoltare.


Se propune: “…intarirea rolului societatii civile, conservarea biodiversitatii si modernizarea structurilor de primire turistica”!!!


Consilierul este de parare ca in strategia judetului n-ar avea ce sa caute elemente legate de aceste structuri de primire turistica, niciuna nefiind proprietatea Judetului.


Intelegandu-se din expunerea lui Toma Dobrogeanu ca dezvoltarea prescrisa sufera de anorexie, se pare ca votul asupra conceptului a fost “blocat”, printr-o “retragere strategica” de pe ordinea de zi.


Acesta retragere este un fapt pozitiv, intrucat, inclusiv din titlu se poate observa ca multi dintre consilieri ar fi fost indusi in eroare. Conceptul, conform uneia dintre definitiile date cuvantului reprezinta „o idee, o no?iune care constituie treapta cea mai inalta de abstractizare in reflectarea realitatii”. Sau mai inseamna „schita, ciorna”.?Consiliul Judetean nu are nevoie sa voteze notiuni abstracte si sa strice hartia pe hotarari (a stricat-o pe “n” exemplare difuzate spre lauda asa-zisilor autori, oameni “subtiri”, bine platiti, alesi pe spranceana si CV parintesc!!!) la fel de abstracte si cu atat mai putin pe ciorne – “Concept de dezvoltare durabila a judetului Brasov”.


Este tot mai clar – timpul “vrajelilor” a trecut! A sosit vremea sa votam si sa punem in practica strategii concrete, viabile, masuri clare, insotite de termene de realizare si posibile resurse financiare. Fondurile structurale nu se dau pe ciorne si pe idei culese din compunerile elevilor de la ciclul primar.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.