Așa-zisa „lege a gărzilor secuiești” a trecut de Senat

Așa-zisa „lege a gărzilor secuiești” a trecut de Senat

1 350

Controversata iniţiativă a UDMR, prin care s-ar urmări constituirea cu acoperire legală a „gărzilor secuiești”, a trecut tacit de Senat și a luat calea Camerei Deputaților.
Proiectul, inițiat de deputatul maghiar de Bihor, Szabó Ödön, și semnat de alți 16 deputați UDMR, vizează modificarea Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi a Legii nr.78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

UDMR ar dori să fie introdusă astfel paza locală asigurată din unităţi de voluntari, pe lângă cea prevăzută de lege în prezent, cu efective de jandarmi, polițiști locali sau societăți specializate.
Printre argumentele inițiatorilor se numără faptul că „la nivelul anumitor județe, numărul polițiștilor este destul de scăzut”, persoanele care ar face parte din paza civilă comunală / locală „putând informa, sesiza autoritățile competente respectiv ajuta intervenția poliției”.
Activitatea desfășurată de către acești voluntari ar aduce un suport în plus locuitorilor din așezările în cadrul cărora își desfășoară activitatea, contribuind la menținerea siguranței cetățenilor, consideră UDMR.

Iniţiativă a primit încă de la prezentarea ei numeroase rapoarte negative din partea comisiilor parlamentare de resort precum și de la Consiliul Legislativ.
Faptul că nu a fost dezbătută în plenul Senatului în timp util a determinat, însă, adoptarea sa tacită și trimiterea la Camera Deputaților.
Astfel de proiecte, care trec fara dezbatere, ridica mari semne de întrebare. Este doar o scapare sau o strategie prin care UDMR obține nesperat promovarea legii cu bunăvoința conducerii Senatului? Ce surprize ne vor oferi deputații?

Horia D.R.

COMENTARII

  1. Cred ca PSD a inebunit!
    Politica pasilor marunti a ajuns … sa faca „pasi uriasi”
    pentru mutare pe”trupe proprii”,secuiesti a aplicarii legilor romanesti!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.