Artistii Operei interpreteaza „Flautul Fermecat” in inchiderea Festivalului

Artistii Operei interpreteaza „Flautul Fermecat” in inchiderea Festivalului

0 409

O noua premiera pe scena Operei Brasov! Inchiderea a celei de-a XIII-a editii festivalului International de Opera, Opereta si Balet artistii Operei Brasov aduce pe scena capodopera „Flautul Fermecat” a marelui Wolfgang Amadeus Mozart

O noua premiera pe scena Operei Brasov! Inchiderea a celei de-a XIII-a editii festivalului International de Opera, Opereta si Balet artistii Operei Brasov aduce pe scena capodopera „Flautul Fermecat” a marelui Wolfgang Amadeus Mozart.
In acordurile muzicii lui Mozart, spectatorii vor urmari povestea tanarului Tamino si a iubitei sala Pamina care vin din imperiul Reginei Noptii. In cautarea iubitei printul trece prin trei incercari. Calauzit de trei copii cu ajutorul flautului sau fermecat el reuseste sa o gaseasca pe Pamina cu care trece de Foc si Apa. In drumul lor pune obstacole Monostatos, un maur brutal si rau.
Opera–basm, dar si opera cu idei filosofice profunde si puternic moralizatoare, „Flautul fermecat” a produs o schimbare in ceea ce priveste conceptia si, mai ales, perceptia asupra genului liric. Spectacolul se vrea in aceste timpuri pline de tensiuni si conflicte sa transmita o energie pozitiva tuturor spectatorilor.
Sincron: Anda Tabacaru Hogea, regizor artistic, in: 02.07. este o opera in care predomina armonia , opera flaut1intelepciunea, genorizitatea, adevarul. Iata, cuvinte pe care aproape ca le uitam. Toti interpretii toti realizatorii doresc sa transmita prin acest spectacol un mesaj pentru a ne autoanaliza pentru a ne contopi putin cu lucrurile bune care se pot intampla. Out 02.48 intampla
Combinația dintre real si fantastic, bine si rau, liric si burlesc, obisnuit si exotic sunt redate in pagini muzicale de o stralucire aparte ce au dainuit peste secole, inscriind opera „Flautul fermecat” in panoplia capodoperelor. La pupitrul orchestrei Operei Brașov se va afla Leonard Boga, regia artistica fiind semnata de Anda Tabacaru-Hogea. Scenografia si costumele sunt creatia Rodicai Garstea. La cererea publicului, premiera operei cu „Flautul fermecat” de W.A. Mozart, programata initial pentru o singura reprezentatie in data de 28 noiembrie, de la ora 18.30, in Sala Operei, se va juca si duminica, 29 noiembrie, de la ora 18.30, tot in Sala Operei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.