Arta pe zidurile si natura Brasovului

Arta pe zidurile si natura Brasovului

0 1035

AMURAL – primul festival de arte vizuale post-internet din Romania, pe zidurile Brasovului medieval. AMURAL propune o reconversie urbana a zonei Dupa Ziduri intr-un spatiu de expresie a inceputului de mileniu III

AMURAL – primul festival de arte vizuale post-internet din Romania, pe zidurile Brasovului medieval. AMURAL propune o reconversie urbana a zonei Dupa Ziduri intr-un spatiu de expresie a inceputului de Mileniu III . Festivalul se inscrie in seria evenimentelor de sustinere a candidaturii Brasovului la titlul de capitala culturala europeana in 2021.

AMURAL este despre Brasov si despre depasirea lui, despre tehnologie si depasirea ei, despre ziduri si depasirea lor. In weekendul 4-6 septembrie, va avea loc in Brașov primul festival din Romania dedicat artelor vizuale contemporane.

Timp de trei zile, Festivalul AMURAL va transforma promenada Dupa Ziduri in cel mai animat loc din Brasov, ocupand fortificațiile medievale, padurea Warthe și paraul Graft.

Evenimentul va avea in centru cea mai recenta forma de arta urbana – video mapping-ul (proiectiile 3D).

amural2Proiectiile 3 D vor fi insotite de expozitii de ilustratie, fotografie, design grafic, film si animatie.

Festivalul este primul eveniment propus de comunitate , de tineri dupa ce orasul de sub Timpa a intrat in competitia pentru capitala culturala europeana.

Programul de zi al festivalului va fi completat de artiștii urbani care vor picta fațada Cinematografului Popular.

Organizatorii mai au nevoie de sponsori pentru a asigura tot ce este necesar artistilor care vor evolua la Brasov. Pentru mai multe detalii cei interesati pot accesa pagina de internet amural.ro.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.