Arta manipulării la români! Dacă ne-or da Tezaurul, cădem la pace?

Arta manipulării la români! Dacă ne-or da Tezaurul, cădem la pace?

1 172


Mai mult, surse militare au declarat pentru „Adevărul” că aviaţia militară rusă a trecut la antrenamente dedicate (!!) pentru a avea un succes cât mai mare într-o eventuală misiune de atac asupra… Scutului antirachetă de la Deveselu. Uau!! Chiar sa fie România buricul „militar” al Pămantului?
Concret, „cazarma care găzduieşte această unitate americană a fost reprodusă la scară 1/1 din materiale uşoare, iar piloţii se pot perfecţiona în condiţii cât mai apropiate de cele reale”, au explicat sursele citate.   

Nu o dată responsabilii militari ruşi au arătat cu degetul spre Deveselu 
susţinând că scutul are potenţial ofensiv, lucru negat de mai multe ori de omologii români şi americani.      
Generalul Alexandru Grumaz consideră că Rusia pregăteşte acum o nouă Cortină de fier. „Rusia pune în practică în zona Mării Negre chiar şi exerciţii militare nenotificate alianţei NATO. 
Evident, responsabilii militari ruşi se reîntorc la doctrina din timpul Razboiului Rece şi fac stocuri imense de tancuri, blindate, sisteme de rachete antinavă sau antiaeriene.
Crimeea este un uriaş depozit de armament aşa cum în timpul Războiului Rece acest rol a fost rezervat Transnistriei. Moscova are scopul declarat de a ajunge cea mai mare armată din lume, ambiţie care, din cauza cheltuielilor  mari, ar putea aduce o situaţie asemănătoare cu cea din 1991, când s-a produs colapsul URSS”, a subliniat generalul Alexandru Grumaz.    

Bucureştiul pare ca nu vede pericolul care vine de la Moscova  
La rândul său, generalul Constantin Degeratu susţine că Rusia are pentru această zonă un plan bine pus la punct. „Au început să-l pună în practică în anul 2014 şi sunt foarte riguroşi.  Foarte grav este că şi-au dezvoltat puternic flota Mării Negre.    Resposabilii de la Bucureşti nu văd pericolul care vine dinspre Rusia   Şi nu vorbim numai de numărul de nave, ci şi de categoriile de arme care au intrat în dotarea acestora. Mai mult, a fost dezvoltată şi o putenică latură de desant naval. Cu toate astea resposabilii de la Bucureşti nu văd pericolul care vine dinspre Rusia”, a precizat…cam exagerat generalul Constantin Degeratu.

De fapt, sunt aceleasi Manevre tipic sovietice; „Din păcate această atitudine agresivă a ruşilor a intrat în cotidian încât putem spune că nimic nu mai este nou pe frontul de Est. Prin aceste manevre, Moscova îşi atinge două scopuri. În primul rând îşi antrenează militarii, dar, mai important, induc sentimentul de teamă în zonă Mării Negre şi nu numai. Este o tactică tipic sovietică pe care Putin a învăţat-o foarte bine”, este de părere fostul director al SRI, Costin Georgescu.

Ceea ce se urmăreste, ste insa altceva, aparent mai subtil: Prin asemenea manevre militare, ruşii induc sentimentul de teamă în zonă Mării Negre  „Ar fi poate, obligatoriu să avem şi noi direct cu ce să ne apărăm,  Din păcate, ritmul de înzestrare al Armatei este inca unul deficitar. Parca nu suntem în stare să cheltuim eficient cei doi la sută din PIB aşa cum ne-am angajat. Şi mai avem o problemă. Din respectivul procent pentru Apărare, din cei 2 la sută deocamdata sunt achitate şi pensiile militare.  Oricum, cei care sunt responsabili acum fac un joc periculos pentru că, prin deciziile lor, pun în pericol chiar şi siguranţa României”, precizează Costin Georgescu.    Cum răspund americani într-un număr viitor.  

COMENTARII

  1. Acesti JIDANI JEGOSI trebuie sa inceteze cu propaganda antiruseasca fiindca USA trage ultimile BASINI

    Jidanii care au scris acest articol dau vina pe rusi nu pe americani care inconjoara RUSIA din toate partile. Atata timp cit americanii au baze militare in Romania (Kogalniceanu si Deveselu) iar navele de razboi americane au cicluri continue de plimari prin Marea Neagra si stationari la Constanta rusii au tot dreptul sa-si maseze trupe si sa faca excercitii navale pentru siguranta lor nationala. TRUMP ar reactiona mult mai violent daca RUSIA ar inconjura USA cu trupe, submarine si vase de razboi. Americanii sant de vina pentru situaria Romaniei fiindca o folosesc sa declanseze al treilea si ultimul razboi in Europa ca s-o distruga. Articolul striga „VIN RUSII” dar Romania nu va ataca RUSIA fiindca va fi stersa de pe fata pamantului pana americanii vor trage basini ca s-o apere.
    Jidani JEGOSI, terminati cu propaganda antiruseasca fiindca USA trage ultimile BASINI!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.