Arta Fringe la Brasov

Arta Fringe la Brasov

0 90

La Brasov se va desfasura „Watumi Festival &Fringe”, in perioada 22-26 iulie. O serie de artisti din mai multe colturi ale lumii se vor intalni in orasul de la poalele Tampei pentru a promova arta in toate formele ei.
Timp de patru zile, Brasovul va fi in sarbatoare, artisti din Romania, Franta, Anglia, Coreea, Belgia, Germania, Japonia, Turcia isi vor muta atelierele de lucru pe strazile orasului.
Artistii plastici, actorii, muzicienii, acrobatii, fotografii, comediantii, mimii si dansatorii ii vor incanta pe brasoveni.
„Ne vom instiga unii pe altii la creativitate. La libertatea de a cunoaste, a gandi, a simti si de a ne exprima”, spun organizatorii.
Fringe este o stare de spirit. La inceput a fost indrazneala teribila a opt trupe de actori, care au schimbat regulile jocului la celebrul si elitistul Festival International de Teatru de la Edinburgh, urcand pe scena fara sa fi fost invitate. Asta s-a intamplat in 1947. Atunci s-a nascut conceptul de festival Fringe, adica un festival deschis, care permite oricarui artist sa se exprime.
Din acel moment febra Fringe s-a raspandit cu repeziciune in toata lumea. Orice metropola care se respecta are fringe-ul sau. Festivalul deja consacrat din ”capitala” Fringe-ului, Edinburgh, aduce anual aproximativ 75 de milioane de lire sterline economiei scotiene.
Demersul Fringe a revolutionat idea de festival de arta, permitand artistilor liber profesionisti sa se adreseze publicului in cadrul unei manifestari artistice de
amploare. Astazi, notiunea de Fringe este asociata cu liberalizarea artei, cu coborarea sa din turnul de fildes catre publicul larg.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.