Arta culinara pentru toti

Arta culinara pentru toti

0 101


In materialul de sambata am prezentat, in linii mari, activitatea Asociatiei Culturale Euro Est Alternativ. In completare doresc sa? citez din declaratiile membrilor asociatiei si al principlului “aliat” in programul de anul viitor, Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, reprezentata de domnul Dumitru Burtea, presedintele acesteia si brasovean de cand se stie.


Urmatoarele etape ale actiunilor ACEEA? se vor desfasura astfel: spre sfarsitul lunii februarie 2008 se va desfasura un concurs de gatit la Azuga, a doua etapa a concursului se va tine la mijlocul lunii iunie la Constanta, iar a treia etapa va avea loc la Gilau, cam la 20 km. de Cluj.


Robert Rainford, cel ce apare la emisiunea “Licence to Grill” de pe Euforia TV si presedinte al juriului in acest an, a declarat ca nu a mai intalnit asa ceva, chit ca a colindat prin toata Europa si America de Nord.


Iar Dumitru Burtea subliniaza faptul ca, la asemenea concursuri, si bucatarii profesionisti au ce invata de la amatori, dand ca exemplu un gulas, preparat de niste tigani gabori, din urzici. Au mai preparat niste feluri de mancare de locul intai o pereche de bucatari amatory, el inginer, ea farmacista. Iar o echipa a asociatiei jurnalistilor “Dunarea de Jos” au preparat un bors pescaresc cu apa de Dunare adusa special din fluviu.


Prin aceste actiuni, ACEEA doreste sa imprime oamenilor cat de sanatos este mancatul simplu, la iarba verde, dar in mod decent, fara distrugerea naturii, spune doamna Maria Stefan.


Iar doamna Iulia Dragut si domnul Radu Zarnescu, secretarul asociatiei, insista asupra ideii ca, la romani, orice eveniment, trist sau vessel, se petrece, in cele din urma, tot langa o masa.


La campionatul de anul viitor vor fi, in paralel, doua competitii: una la clasa mancaruri gatite in aer liber, cu mancaruri la gratar,mancaruri preparate pe plita,mancaruri preparate in ceaun – felul unu (supe, ciorbe) si felul doi (tocanite si alte mancaruri), cealalta constand in mancaruri vegetariene, preparate si acestea la gratar, pe plita sau la ceaun. Se va pune accent sip e preparatele din cruditati, bogate in vitamine si minerale.


Va mai fiinta si o expozitie de arta culinara cu meniu alternativ, hrana rece si dulciuri.


Nu putem dori organizatorilor? decat mult succes si adeziunea cator mai multi spre aceasta id?e.


Iar in caz ca finala se va tine la Brasov – sperante sunt – ar fi bine ca un numar cat mai mare de localnici, amatori sau profesionisti, sa ia parte la concurs.


?


Dan Bota????


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.