Arta contemporana spaniola la Brasov

Arta contemporana spaniola la Brasov

0 653

Timp de o luna de zile, brasovenii iubitori de arta pot admira o expozitie colectiva, unde sunt prezentate in jur de 30 de lucrari a de grafica si pictura, realizate de 16 artisti. Capul de afis al expozitiei este lucrarea Oliviei Cavallero, reprezantand o femeie de culoare din tribul Hamer din Etiopia

Timp de o luna de zile, brasovenii iubitori de arta pot admira o expozitie colectiva, unde sunt prezentate in jur de 30 de lucrari a de grafica si pictura, realizate de 16 artisti. Capul de afis al expozitiei este lucrarea Oliviei Cavallero, reprezantand o femeie de culoare din tribul Hamer din Etiopia.
O lucrare care vrea sa atraga atentia asupra suferintei femeilor care sunt batute si torturate inainte de a se casatori. Aceasta, dar si celalalte lucrari, transmit fiecare cate un mesaj emotional.
Potrivit specialistei Nariman Sanjaqieh, de la Asteroid Cultural, lucrarile pot fi considerate extraterestre, asa cum pot fi catalogate si trairile ori emotiile privitorilor.
Invitatii vernisajului considera ca este bine sa existe o legatura intre diferitele culturi si ca arta spaniola poate fi luata drept exemplu de catre artistii romani. kronart
Oricum, in conditiile in care Brasovul este un oras de cultura si arta preponderent germana, organizarea unei expozitii de arta spaniola este cu atat mai insolita, dar si binevenita.
Desi expozitia este una de arta spaniola, elementul romanesc nu este absent din picturi, unii din autori fiind rezidenti ai Peninsulei Iberice.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.