ARR verifica masa depasita

ARR verifica masa depasita

0 590

Autoritatea Rutiera Romana a aplicat 655 sanctiuni, in valoare de 2,68 milioane lei, pentru 9.300 vehicule cu masa totala maxima admisa depasita care circulau pe Centura Capitalei, informeaza Ministerul Transporturilor. Totodata, au fost aplicate 16 masuri complementare si/sau administrative, constand in suspendarea dreptului de utilizare sau imobilizarea vehiculului, pana la momentul indeplinirii conditiilor legale impuse pentru derularea transporturilor rutiere.
ARR a initiat proiectul privind controlul modului de respectare a legislatiei transporturilor rutiere comerciale, in special pentru vehiculele a caror masa totala maxima admisa depaseste limitele legale.
Una dintre primele masuri vizeaza protectia drumurilor pe care circula vehiculele de transport al materialelor de constructie pentru lucrarea de modernizare a Centurii Bucurestiului.
Au fost stabilite doua puncte fixe de control, cu caracter permanent, 24 de ore din 24 de ore: DN 1 – km 39,3 – Potigrafu – jud. Prahova si DN 1A km 34,3 – Butimanu – jud. Dambovita.
Aceasta masura a fost dispusa ca urmare a intensificarii lucrarilor de modernizare a Centurii Bucurestiului si cresterii volumului transportului rutier necesar acestei activitati.
Actiunea de verificare se va extinde, prin includerea altor retele de drumuri utilizate pentru transportul rutier al materialelor pentru santierele de pe Centura Capitalei.
Atragem atentia ca pe drumurile publice circula si “agabaritice” care au facut praf infrastructura pe care circula. Va reamintim ce probeleme au fost si sunt in continuare in zona Racos Hoghiz sau Sercaia. Cele mai multe din aceste autovehicole au permise speciale, date pe “veresie” de catre primari sau pur si simplu proprietarii fac parte din grupurile de forta din spatele oficialilor pe functii sau au cotizat masive la “partid”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.