Arnica-II

Arnica-II

0 66

?


o?????? Uz extern


????????? Rani -Spalarea cu tinctura de arnica a ranii reduce riscul de infectie, favorizeaza cicatrizarea si refacerea rapida a tesuturilor. Ranile vechi care se vindeca greu, ulcerele varicoase, ranile care apar la persoanele imobilizate la pat sau in caruciorul cu rotile nu raspund la nici un alt remediu naturist sau alopat atat de bine ca la spalaturile si compresele cu tinctura de arnica. La persoanele cu capacitate de regenerare extrem de redusa, tinctura de arnica se asociaza foarte bine cu tinctura de radacina de tataneasa, in proportii egale.


????????? Cancerul limbii, al cavitatii bucale, se fac de 3 ori pe zi clatiri atente ale gurii si gargara cu un amestec de tincturi de arnica si de marul-lupului in proportii egale. Tincturile se amesteca cu apa in proportie 1:2 – 1:4. Tratamentul este de lunga durata – 3 luni minimum. Tinctura de marul-lupului se obtine din frunzele si florile plantei in acelasi fel ca si cea de arnica, dar ambele se pot procura de la magazinele de plante.


????????? Cancer de piele cu leziuni extinse – se aplica vreme de jumatate de ora o compresa imbibata cu o combinatie de tinctura de arnica si marul-lupului in proportii egale, dupa care se lasa vreme de 2 ore la aer sa se usuce. Dupa trecerea celor 2 ore se fac pensulari cu tinctura de propolis (care este un cicatrizant si regenerativ foarte puternic al tesuturilor sanatoase) si se mai lasa ranile jumatate de ora la aer. Tratamentul se face minimum o data pe zi.


????????? Tumori abdominale – se pun 2-4 ore pe zi pe abdomen comprese cu tinctura de marul-lupului si arnica in proportii egale. Compresa se acopera cu nailon, pentru a preveni evaporarea, dupa care se fixeaza cu un leucoplast. Pentru a preveni maceratia tegumentelor, inainte de aplicatie se unge? pielea cu un strat subtire de unguent de tataneasa.


????????? Boli de inima in general – se face un masaj usor pe zona inimii cu tinctura de arnica vreme de 5-10 minute pe zi. Este un leac stravechi din medicina populara saseasca, care nu o data a dat rezultate miraculoase.


????????? Tratamentul vanatailor copmpresa pe zona afectata cu tinctura de arnica.


Precautii:  • Luata intern in doze mai mari de 25 ml (5 lingurite) de tinctura, arnica este toxica.

  • Simptomele intoxicatiei sunt stari de ameteala, probleme de echilibru, dificultate in miscari, tremuraturi ale membrelor, deranjamente respiratorii si digestive.

  • Primul ajutor consta in administrarea de carbune medicinal si provocarea de vomismente, fiind solicitat de urgenta tratament medical de specialitate.

  • Contraindicata copiilor pana la 3 ani si nici femeilor insarcinate.

?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.