Armele la …control!

Armele la …control!

0 54

Ultimele scandaluri, reglari de conturi si bataliile dinte diferitele „familii” de rromi sau bande rivale a dus la o noua actiune nationala de verificare a legalitatii detinerii armelor neletale
Detinatorii de arme neletale, de autoaparare si tir sportiv care incalca legislatia in domeniu risca inchisoarea de la 2 la 8 ani.
In acest sens, Politia Romana a declansat o ampla actiune nationala pentru identificarea si sanctionarea celor in cauza.
Potrivit Serviciului Presa al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), controalele politienesti ce vor fi demarate de specialistii structurilor Arme, Explozivi si Substante Toxice din intreaga tara vor viza efectuarea de verificari asupra persoanelor ce detin arme neletale, precum si cu privire la detinerea certificatului medical si psihologic.
Astfel, persoanelor care au fost condamnate prin hotarare judecatoreasca definitiva pentru savarsirea cu intentie a uneia dintre infractiunile prevazute de Legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor si de OUG 26/2008, sau la o pedeapsa privativa de libertate mai mare de 2 ani pentru infractiuni comise cu intentie, ori sunt inapte din punct de vedere medical sau psihologic, le va fi retras dreptul de detinere a respectivelor arme prin notificare din partea structurilor specializate de arme si munitii.
In cazul nerespectarii acestei notificari, persoanele in cauza intra sub incidenta art. 279 din Codul Penal, respectiv savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, sanctionata cu inchisoare de la 2 la 8 ani.
La inceputul acestui an, in evidentele Politiei Romane erau inregistrate 42.535 de arme neletale, respectiv pistol cu bila de cauciuc, pistol cu aer comprimat si pistol cu gaze.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.