Armata Romana va fi condusa dupa modelul NATO

Armata Romana va fi condusa dupa modelul NATO

0 97

Consiliul Suprem de Aparare al Tarii a aprobat Strategia Nationala de Aparare. Astfel, comanda si conducerea Armatei Romane se vor ghida strict dupa modelul NATO. La fel cum se intampla in celelalte state membre NATO precum Anglia, Franta sau chiar Polonia, transformarea conducerii Armatei Romaniei va urmari in primul rand reducerea functiilor de comanda, ca sa scada timpul de reactie in luarea unei decizii in situatii de criza.


Conducerea politica a armatei va fi asigurata de o autoritate Nationala de Comanda, in care vor intra Parlamentul, Presedintele Romaniei, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si Guvernul.


Conducerea militara a Armatei o detine Statul Major General, atat in timp de pace cat si in situatii de criza. Seful Statului Major General va exercita conducerea operationala printr-un centrul de Planificare si Conducere Strategica. La nivelul acestei structuri, va functiona permanent un centrul de Conducere Militara, prin care se vor monitoriza actiunile desfasurate de Armata Romaniei.


In caz de pericol, Statul Major General va asigura exclusiv conducerea si executarea actiunilor militare.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.