Aristotel Căncescu va fi reamplasat în arest la domiciliu

Aristotel Căncescu va fi reamplasat în arest la domiciliu

0 675
Președintele suspendat al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, scapă de arestul preventiv.
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri seară ca Aristotel Căncescu să fie plasat în arest la domiciliu. Decizia Curții Supreme este definitivă, astfel că președintele suspendat al CJ Brașov va ieși din arest în noaptea de vineri spre sâmbătă. Instanța a luat această decizie în dosarul în care Căncescu este judecat alături de Ion Diniță. În acest dosar, Căncescu este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.
Va reamintim ca in 27 ianuarie, judecatorii Curtii Supreme au decis inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu. Cancescu nu s-a bucurat insa de libertate nici macar o zi pentru ca procurorii au contestat decizia si au cerut sa fie mentinuta masura arestului preventiv si in timpul judecarii cauzei. Judecatorii Inaltei Curti au admis contestatia procurorilor si au dispus din nou masura arestului preventiv in cazul lui Cancescu.
Presedintele suspendat al CJ Brasov a intrat pentru prima data in arestul IPJ Brasov inca din 24 octombrie 2014.
In 17 decembrie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov il trimiteau  in judecata pentru cinci infractiuni de abuz in serviciu, luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu. In acelasi dosar sint judecati, in stare de libertate, deputatul PC Ioan Dinita, pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare de bani, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin si Ioan Botoman, toti acuzati de abuz in serviciu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.