Aristotel Cancescu se caneste, nu se caieste

Aristotel Cancescu se caneste, nu se caieste

0 647
Hai ca erati curiosi sa-l auziti si sa-l vedeti pe Aristotel Cancescu la iesirea din arest. Dupa patru luni de mititica, curiozitatea era oarecum motivata. S-a prabusit fostul sef al judetului? Este la pamant presedintele suspendat al Consiliului Judetean? Regreta faptele care l-au trimis dupa gratii? O fi colaborat cu procurorii care il ancheteaza, de-a reusit, in sfarsit, sa ispaseasca pedeapsa la domiciliu si nu in arestul IPJ? Mai pe sleau, o fi turnat, de i-a induplecat pe judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa-l lase acasa, asa cum se practica de curand in lumea celor care populeaza recent aresturile patriei?
Cei care l-ar fi vrut pe Cancescu cainat si spasit au trait o mica dezamagire vazandu-l la buletinele de stiri, in momentul in care era adus de la Bucuresti pentru a-si regla situatia in arestul IPJ Brasov si a pleca apoi la vila din Schei. Cancescu arata bine, poate chiar pozitiv, in ciuda celor 16 saptamani petrecute in beciul Politiei. Era tuns si chiar vopsit, un mic moft care i-o fi fost ingaduit in arest.
O fi urmarit si Cancescu stirile in toata perioada asta si o fi vazut prestatiile jalnice si gretoase ale celor ingroziti de perspectiva bulaului. Nu s-a contaminat de tanguiala penibila gen Vosganian dar colporteaza si el textele de impresionare marca Udrea, prin care incearca sa se substituie oricarui functionaras din administratia locala, constrans de aberatiile legii sa o incalce. Cancescu stie, insa, ca are un calibru multe peste functionarimea din CJ-urile patriei sau din celelalte cotloane ale sistemului. El nu a colizionat cu niste prevederi aberante ale legilor administratiei ci a condus ani de zile discretionar judetul pe care l-a gestionat. Nu lacunele legii l-au facut sa-si cadoriseasca firmele de casa cu contracte grase din banii judetului, sfidand mediul economic brasovean. Nu hachitele legale l-au impins la abuzul in serviciu, ci a abuzat de slujba sa cu tupeul celui care se crede vesnic in post, deasupra muritorilor din administratie si deasupra anchetelor care au ajuns, iata, si la el.
Arestul nu a reusit sa-l faca pe fostul sef al judetului sa admita asta. Asa ca vedem acum un Aristotel Cancescu, bine ferchezuit in arest, canit, dar nu cait.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.