Aristotel Cancescu a fost gasit incompatibil

Aristotel Cancescu a fost gasit incompatibil

0 89
Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca presedintele Consiliului Judetean detine si calitatea de reprezentant al SC Apa Canal Sibiu, lucru interzis de lege.
ANI precizeaza ca in urma evaluarilor, s-a constatat ca seful judetului Brasov se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 29 mai 2009, de cand detine, simultan, atat functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov cat si calitatea de reprezentant al Judetului Brasov in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. APA CANAL S.A. Sibiu.
Potrivit ANI, postura lui Cancescu incalca dispozitiile art. 87 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Aristotel Cancescu este unul dintre cei mai bogati presedinti de Consilii Judetene din tara. A intrat in politica in 1993 ca senator, iar din anul 2000 a condus neintrerupt Consiliul Judetean.  
ANI, alaturi de Aristotel Cancescu a dat publicitatii inca cinci lideri politici de top cu acuze de la incompatibilitate pana la infractiuni de fals in declaratii, cate doi de fiecare partid (PSD, PNL, PDL) cu exceptia PPDD si PC.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.