Arhiva primei scoli romanesti trebuie salvata!

Arhiva primei scoli romanesti trebuie salvata!

0 471

Cele peste 30 de mii de documente si 6000 de carti vechi din secolele XI-XV sunt la cheremul infiltratiilor in Casa Barac, aflata intr-o stare avansata de degradare. Pentru a salva cladirea de patrimoniu si documentele nepretuite de aici, membrii Clubului Rotary Kronstadt au organizat vineri un bal de caritate

Cele peste 30 de mii de documente si 6000 de carti vechi din secolele XI-XV sunt la cheremul infiltratiilor in Casa Barac, aflata intr-o stare avansata de degradare. Pentru a salva cladirea de patrimoniu si documentele nepretuite de aici, membrii Clubului Rotary Kronstadt au organizat vineri un bal de caritate.
Casa Barac, locul unde este adapostita o parte din istoria Romaniei, este in paragina. Acoperisul cladirii vechi de sute de ani s-a prabusit. De parca igrasia si mucegaiul n-ar fi fost de ajuns, apa infiltrata prin acoperis ameninta fondul de carte veche unic in tara din patrimoniul Muzeul Primei Scoli Romanesti.
Cei la care parintele prof dr. Vasile Oltean, director Muzeul Primei Scoli Romanesti, a gasit usa deschisa au fost membrii clubului Rotary Kronstadt care au organizat vineri seara evenimentul caritabil „Balul de Absolvire al Primei Scoli Romanesti”
Dorian Lungu, presedintele Clubului Rotary Kronstadt, spune ca atunci cand pe carti ploua si se prabuseste acoperisul peste niste volume de o insemnatate capitala pentru aceasta natie este nevoie sa luam atitudine.
Peste 100 de brasoveni au luat parte la balul de caritate destinat strangerii de fonduri pentru Muzeul Primei Scoli Romanesti.cursuri slavona1
Dupa intonarea imnului Romaniei, al Republicii Moldova si a Clubului Rotary, pe scena au urcat membrii formatiei Anatoly, apropiati si ei de cauza muzeului Prima Scoala Romaneasca.
Participantii la bal au fost invitati sa urmareasca si o parada de coafuri.
Pe langa vauchere la saloane de coafura si excursii in stainatate, invitatii au licitat pentru tablouri, vinuri si ciocolata de colectie. S-au licitat si doua volume semnate George Cosbuc si Radu Tudoran dar si o replica in miniatura a tiparnitei Coresi. Alaturi de eveniment au fost si Adrian Daminescu, Corina Chiriac, Laura Cosi, Mihaela Tatu si Bebe Cotimanis.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.