Arhiva MApN, din perioada 1938 – 1964, pusa la dispozitia evreilor!

Arhiva MApN, din perioada 1938 – 1964, pusa la dispozitia evreilor!

0 92
Romania prin permisiunea de intrare in arhivele militare face un mare pas spre transparenta pentru aflarea adevarului si mai ales pentru eliminarea umbrelor care planeaza asupra multor actiuni din  perioada ultimului razboi mondial.
 
Ministrul Apărării NaÅ£ionale, Mircea DuÅŸa, ÅŸi Paul Shapiro, directorul Centrului pentru Studii Avansate privind Holocaustul, au semnat joi un amendament la protocolul încheiat de MApN cu Consiliului Memorial al Holocaustului din SUA prin care s-a extins accesul la arhivele ÅŸi documentele ministerului pentru perioada 1938 – 1964.
 
"La solicitarea celor care reprezintă Muzeul Holocaustului de la Washington au dorit ca acel protocol încheiat cu ei să-l extindem, în sensul extinderii perioadei: 1938 – 1964. Arhivele sunt interesante ÅŸi sunt importante pentru stabilirea adevărului istoric", a declarat Mircea DuÅŸa. Ceremonia de semnare a documentului s-a desfăşurat la sediul ministerului Apărării NaÅ£ionale.
 
Centrul pentru Studii Avansate privind Holocaustul întreprinde o cercetare în ţările Europei de Est petru a stabili dinamica complicităţii ÅŸi colaborării autorităţilor statelor la uciderea în masă a evreilor. De asemenea, se vor cerceta aspecte ale vieÅ£ii de zi cu zi în timpul războiului.
 
Studiile vor fi prezentate în cadrul unei conferinÅ£e la Viena, în luna decembrie.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.