Arhitectura chineza la Muzeul Satului din capitala

Arhitectura chineza la Muzeul Satului din capitala

0 144

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” organizeaza in perioada 27 ianuarie – 22 februarie 2009
expozitia fotografica Architecture chinoise.
Lucrarile apartin reputatului etnolog elvetian Max Gschwend si reprezinta rodul cercetarilor intreprinse in Extremul Orient, in perioada 1982 – 1998: China, Indonezia, Japonia, Coreea, Sri Lanka.
Profesorul dr. Max Gschwend, si-a facut studiile si doctoratul la Universitatea din Basel. A predat cursuri privind arhitectura vernaculara si habitatul la aceeasi Universitate si la Scoala Politehnica Elvetiana din Zürich. In calitate de director al “Cercetatorilor casei taranesti din Elvetia” a efectuat intre anii 1947 – 1988 cercetari ample pe tot cuprinsul Elvetiei si a coordonat publicarea seriei de lucrari “Les Maisons rurale en Suisse“ – 24 volume aparute pana astazi.
Profesorul dr. Max Gschwend este unul dintre membri fondatori ai Muzeului in Aer Liber din Ballenberg, muzeu reprezentativ pentru toata Elvetia si unul dintre cele mai importante muzee de acest fel din Europa.
A publicat peste 250 de studii stiintifice privind arhitectura vernaculara, habitatul si siturile istorice.
Ca o recunoastere a intregii sale activitati, dr. Max Gschwend este membru de onoare al “Societé Suisse des Traditions Populaires“, al “Comité International de l’Architecture Vernaculaire ICOMOS “ si al “Geographische Ethnologische Geselschaft Basel“ .
Profesorul Max Gschwend a mai colaborat cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” la expozitiile Europa, o casa comuna (Palatul Parlamentului, iunie – iulie 2003) si Civilizatia graului, civilizatia orezului (Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, iulie – august 2007). Fotografiile sale, care au facut parte din aceste expozitii precum si cele care alcatuiesc expozitia Architecture chinoise sunt donate Muzeului Satului.
Alaturi de imaginile specialistului elvetian, vor fi expuse si imagini din China, surprinse in luna august 2008 la Beijing, cand Muzeul Satului a organizat expozitia de arta populara „Tezaur romanesc”, prilejuita de Jocurile Olimpice de vara.

Vernisajul va avea loc marti, 27 ianuarie 2009, ora 15:00, sala „Gheorghe Focsa”.
Expozitia va putea fi vizitata in perioada 27 ianuarie – 22 februarie 2008,
de miercuri – duminica, intre orele 9:00 – 17:00.
Informatii suplimentare:
Iuliana Grumazescu – muzeulsatului_ig@yahoo.com
Telefon 317.91.03/int. 143

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.