Arhitectii brasoveni au decorat Vitrine ca la 1900!

Arhitectii brasoveni au decorat Vitrine ca la 1900!

0 488

Este titlul expozitiei permanente amplasate in centrul Brasovului, care dezvaluie trecatorilor vitrinele din secolul 19 cu toate elementele constitutive ale vremurilor de atunci. Aparitia vitrinelor de magazine este rezultatul unui proces de modernizare a vietii urbane, care s-a produs in toate marile orase europene in secolul al XIX-lea

Este titlul expozitiei permanente amplasate in centrul Brasovului, care dezvaluie trecatorilor vitrinele din secolul 19 cu toate elementele constitutive ale vremurilor de atunci. Aparitia vitrinelor de magazine este rezultatul unui proces de modernizare a vietii urbane, care s-a produs in toate marile orase europene in secolul al XIX-lea.
Istoria arhitecturii in Brasov reflecta fidel evolutia tehnica a vitrinei, de la fereastra ingusta a constructiilor, vitrina 1900subimpartita in geamuri mici, la vitrajul larg deschis pe intreg parterul magazinului. Aceste transformari s-au definitivat in ultima decada a secolului al XIX-lea, odata cu intrarea in uz a sticlei de mari dimensiuni si a grinzilor din fier forjat. In doar cateva decenii, vitrinele s-au integrat definitiv in arhitectura orasului istoric.
Expozitia din curtea Facultatii de Silvicultura reproduce prin fotografii si desene de arhiva imaginea vitrinelor din Brasov realizate catre anul 1900, spune arh. Oviudiu Talos – coordonatorul expozitiei.
Pe aleea din fata Portii Ecaterina sunt expuse imagini ale unor vitrine vechi din care foarte putine se mai pastreaza si astazi.
Expozitia poate fi vizitata pana in data de 10 ianuarie 2016.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.