Arestul la domiciliu

Arestul la domiciliu

0 87

Ca si in alte tari civilizate, si la noi se va introduce in Codul Penal arestul la domiciliu. Propunerea se va discuta de viitorul Parlament.
Arestul la domiciliu prevede ca inculpatul sa stea in propria locuinta, pe o perioada stabilita de judecatori si fiind controlat prin GPS-uri. Parasirea domiciliului este considerata ca incalcare a masurii si se revoca.
Acest fel de arest se situeaza intre interdictia de a parasi localitatea si arestul efectiv, la „mititica”.
Cei astfel arestati pot face ce vor in casa, putand folosi internetul, telefonul – acesta fiind, normal, pus sub ascultare – pot sa stea intr-o rana sau in maini, se pot catara pe pereti, insa nu au voie sa se joace cu focul, la propriu si figurat.
In context se mai pot aminti si alte modificari si adaugiri, cum ar fi scaderea varstei de responsabilitate de la 14 la 13 ani, sau pedepsirea parintilor care nu-si lasa copiii la scoala.
Deasemenea, inculpatul care isi recunoaste vina primeste ca bonus o reducere a pedepsei.
Este o chestie, asta cu arestul la domiciliu! Decat sa dormi cate doi intr-un pat si sa mananci resturi de la cazan, e mult mai placut sa-ti simti nevasta alaturi, in patul cu saltea moale, sau sa-ti aduca amanta cafeaua la pat.
Iar Statul nu mai cheltuieste cu tine pe haleala si cazare pazita.
Si uite cum facem progrese si noi!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.