Arestarea primarului de la Cluj, Reactii ale liderilor PDL

Arestarea primarului de la Cluj,
Reactii ale liderilor PDL

0 74

Cele doua lovituri de la Cluj-Napoca, arestarea vicepresedintelui CJ si a primarului cu lista lunga de acuzatii, problemele cu Justitia a presedintelui CJ, Maramures, Mircea Man a bagat panica in democrat liberali. La nivel oficial pedelistii declara ca justitia isi face treaba iar procurorii nu sunt inregimentati politic asa cum acuza USL. Neoficial, liderii din teritoriu sunt extrem de ingrijorati cerand explicati liderilor de la Bucuresti. Conducerea centrala pusa in fata multimii de cazuri de coruptie lasa impresia ca a facut zid comun in jurul lui Emil Boc si sustin ca, chiar daca premierul l-a sustinut puternic si l-a girat pe Sorin Apostu in functia de primar, nu are nicio legatura cu activitatile acestuia.
Presiunea realizata din teritoriu asupra varfurilor partidului este sufocanta. Nimeni nu prea stie ce se intampla. Arestarea lui Apostu impreuna cu un om de afaceri cu o lista de sapte invinuiti a speriat multimea de portocalii care se credeau invincibili cu Boc la Palatul Victoria si Basescu la Cotroceni.
„Astia vor sa fure intr-un an -doi cai au furat altii in zece. Sunt niste imbecili care trag tot partidul in jos din cauza foamei lor de bani” sunt criticile aduse de o parte din democrat liberali la adresa protejatilor lui Oltean.

Iata o parte din reactiile unor lideri la ultimele evenomente:
• Ioan Oltean, secretar general PDL: „Nu am suficiente informaÅ£ii cu privire la situaÅ£ia primarului de la Cluj, Sorin Apostu. Pot spune însă că, pentru PDL, ceea ce s-a întâmplat la Cluj este o imagine dezastruoasă. Sunt dovezi certe că justiÅ£ia este liberă sub regimul lui Emil Boc, dar instituÅ£iile abilitate trebuie să demonstreze că faptele pentru care sunt învinuite unele persoane sunt ÅŸi bine argumentate”(Q-Magazine).
• Cezar Preda, presedinte PDL Buzau: „BineînÅ£eles că ne afectează foarte mult, organizaÅ£ia PDL Cluj este una dintre organizaÅ£iile noastre etalon, este una dintre cele mai puternice ÅŸi întreg partidul este afectat de aÅŸa ceva, cu atât mai mult premierul.”(Mediafax)
• Traian IgaÅŸ, vicepresedinte PDL: „Dacă se dispune arestarea pe 29 de zile, nu cred că mai există niciun element în plus pe care trebuie să-l aÅŸteptăm. ÃŽn condiÅ£iile în care sunt dovezi care arată clar că a încălcat legislaÅ£ia din România, cred că nu trebuie să pierdem niciun moment în acest sens ÅŸi să luăm o decizie. Decizia nu poate fi decât aceea de excludere din rândurile PDL a celor care încalcă legea”(Agerpres)
• Sever Voinescu, vicepresedinte PDL: „Orice incident de asemenea natură are un efect negativ în planul imaginii publice, dar cred că ar fi onest din partea presei să nu se grăbească cu concluzii înainte de a asculta ce au de spus magistraÅ£ii(…)Eu cred că în mod normal acest incident nu ar trebui să afecteze în vreun fel imaginea ÅŸi credibilitatea premierului, având în vedere principiul fundamental conform căruia eventuala răspundere penală este individuală ÅŸi fiecare răspunde pentru ceea ce face”
• Mircea Toader, deputat PDL: „JustiÅ£ia trebuie să-ÅŸi facă datoria, ancheta să se finalizeze, iar în funcÅ£ie de rezultat – arestare sau lăsare în libertate -, vom lua ÅŸi noi decizia în partid”.(Medifax)
• Daniel Buda, preseidnte PDL Cluj: „PDL Cluj va avea o reacÅ£ie oficială în cazul Sorin Apostu după ce Curtea de Apel Cluj se va pronunÅ£a în ceea ce priveÅŸte propunerea DNA de arestare preventivă. La fel am procedat ÅŸi în cazul lui Radu Bica

Radu Berceanu: Sorin Apostu este suspendat din PDL. Daca va fi arestat preventiv, urmeaza excluderea
Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a declarat, joi seara, la emisiunea „Ultimul Cuvant” difuzata de B1 TV, ca primarul Clujului, Sorin Apostu, este in acest moment suspendat din PDL, iar in cazul unei arestari preventive va fi exclus din partid.
Intrebat care e situatia lui Sorin Apostu, primarul Clujului si presedintele organizatiei PDL Cluj, Radu Berceanu a raspuns: „In conformitate cu Statutul, domnul Apostu este suspendat si daca se va mentine arestul pe 29 de zile, atunci devine exclus”, a spus Berceanu.
El a explicat ca, intre timp, a aparut si codul de conduita (Codul Etic n.r.)al PDL „care detaliaza anumite proceduri si atunci, practic, in clipa asta, domnul Apostu este suspendat din partid”.
Referindu-se la noul Statut al PDL, fostul ministru a explicat ca excluderea din partid, in cazul arestarii, se face in prisma unor probe destul de puternice, care stau si la baza arestarii.
„S-a mers pe ideea ca atunci cand exista o arestare sunt probe suficient de puternice, sunt lucruri mai mult decat o banuiala asa…sau un articol, o acuzatie care nu e in domeniul coruptiei”, a conchis Radu Berceanu.
Raspunzand unei intrebari legate de tentatiile la care e supus un demnitar, Berceanu a spus ca cei care primesc mita, la fel ca si cei care nu primesc, sunt usor de depistat.
„Sunt tot felul de incercari, depinde si de persoana. Cei la care tentatiile astea au vreun succes si cei la care n-au succes imediat se cunoaste”, a spus Berceanu.
Berceanu a precizat ca daca filiala PDL Cluj va decide, exista posibilitatea organizarii unor alegeri la Cluj.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.