Arestarea din Mercedes

Arestarea din Mercedes

0 93

Desantul cu mascati la mosia din Pipera a latifundiarului Gigi Becali dezvaluie o fata urata a Justitiei, sub cagulele purtate de mascati in timpul descinderii. Nu pentru ca l-au saltat, in sfarsit, pe oierul finantator multimiliardar. Ci pentru felul – si motivele – pentru care au facut-o. Navala muschiulosilor s-a oprit in poarta vilei, de unde i-au permis lui Gigi sa-si faca tabieturile de dimineata – sa cheme presa, sa se lase inregistrat in timp ce behaia fraze miscatoare despre proprietate privata, copilasii care dorm, coruptia Justitiei, si despre cum il pizmuiesc pe el alti latifundiari mai putin avuti.
Ragazul de doua ore oferit de mascati lui Becali pentru a face marturisiri complete in fata presei era deja un semn ca procurorii care comandasera interventia stiau ca savarsesc un abuz si vor sa-l indulceasca. A urmat apoi favorul suprem. Gigi a fost adus nu cu duba din dotarea cagulistilor, cu care calatoresc de obicei indivizii saltati de politie. Lui Becali i s-a permis sa-si conduca la audieri chiar limuzina de la recuperarea careia i s-a tras tot pocinogul. Sa zica sarumana procurorii ca Becali n-a dorit sa aduca la sediul Politiei toata turma care paste in spatele vilei. Pentru ca abia atunci, flancand alaiul de mioare pe soseaua spre Bucuresti, s-ar fi vazut cat de ciobani sunt de fapt oamenii legii cand opereaza descinderi care n-au nimic de-a face cu justitie ci cu mofturile maharilor care o conduc din umbra. Iar coloana astfel insirata pe carosabil ar fi ilustrat perfect transhumanta dreptatii care se aplica in Romania catre alte pasuni.
Ca un facut, patania lui Becali se leaga in mod straniu chiar de personajul scos recent la iveala de anchetarea interventiilor Doi si-un sfert pentru protejarea ministrului Ion Bazac. Cu doua zile inainte de arestare, Becali se trezise vorbind despre de-acum celebrul Popoviciu, pe care il demasca a fi nu chiar atat de investitor pe cat il zugravise presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie nepermisa pentru un sef de stat despre un tip anchetat de justitie. Coincidenta dracului a continuat, dupa ce Becali a fost reprezentat la primele audieri de Aurelian Badulescu, avocatul fostului sef al DGIPI, Cornel Serban. Fost politist la Crima Organizata, Badulescu a fost coleg cu Petre Pitcovici, cercetat si el in dosarul Popoviciu.
Tentaculele – imobiliare – ale personajului astuia par, intr-adevar, nesfarsite. De Popoviciu vorbesc, nu de Becali.
Vasazica, Becali a fost umflat pentru ca a judecat in stil machidon trei interlopi de mahala care ii furasera masina si care au depus ulterior plangere pentru rele tratamente din partea bodyguarzilor lui Becali. Suspect de sensibile Politia si organele la suspinele unor infractori care au furat de la cine nu trebuia. Vasazica, Becali isi face singur dreptate, fara ajutorul baietilor platiti sa faca ei treaba asta. Scandalos. Ilegal. Strigator la cer.
Am un pont pentru avocatii lui Becali. Daca tot l-au acuzat ca are cunostinte in lumea interlopa de-a putut el asa repede sa-si localizeze limuzina furata, ar fi interesant de intrebat cum naiba face politia sa recupereze (doar) jumatatea aia din masinile pe care se lauda ca le inapoiaza pagubitilor bucuresteni. Stim doar ca prin „metode specifice”. Mai simplu spus: se caciulesc si ei la interlopii informatori, care ar merita premiati din cand in cand de Ziua Politiei pentru merite deosebite in indeplinirea indicatorilor de plan.
Sper sa-l mai tina la Politie pe Becali. Altminteri, oierul mecanic auto de nevoie va trebui sa dea ochii in fata mosiei cu un desant din clubul proprietarilor si concesionarilor de Maybach. Care s-au autosesizat si ofuscat dupa ce au vazut la televizor cum repara Becali limuzine cu ranga.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.