Ardelenii au cele mai mari salarii medii din tara

Ardelenii au cele mai mari salarii medii din tara

0 77

In urma numeroaselor studii intreprinse in randul salariatiilor din Romania s-a constat ca cele mai mari salarii pe cap de locuitor le au ardelenii. In special cei care lucreaza in domeniul constructiilor sunt deosebit de apreciati si platiti in consecinta. Astfel, se pare ca acestia sunt platiti cu 25% mai mult decat cei din Bucuresti. Desi nu se compara cu salariile oferite in strainatate, salariul mediu net a ajuns la circa 1.300-1.400 de lei (420 de euro).


Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii, cea care a realizat aceste statistici, sustine ca multi dintre acestia lucreaza la negru.


„Salariul mediu net pentru muncitorii calificati a crescut in primul semestru pana la 1.100 de lei, in crestere cu circa 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Zona cu cel mai ridicat nivel salarial este Ardealul, urmata de Bucuresti, unde, desi sunt foarte multe proiecte, se lucreaza la negru, si zona Moldovei”, a spus Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO.


Aceste cresteri salariale se datoreaza, bineinteles exodului de muncitori in tari ca Spania, Germania, Portugalia sau Israel, unde aceste servicii sunt platite si de 7 ori mai bine.


„Trebuie introduse reduceri fiscale pentru cresterea salariilor, altfel muncitorii vor continua sa plece, iar proiectele de aici nu vor mai putea fi realizate, chiar daca vom avea fonduri europene”, a afirmat Plosceanu.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.