ARDAF si RAI preluate de Generali PPF Holding

ARDAF si RAI preluate de Generali PPF Holding

0 65

Piata de asigurari din Romania a devenit tot mai atragatoare pentru marile concerne mondiale. O ultima astfel de stire din domeniu afirma ca Generali PPF Holding a semnat un acord cu fondul de investitii PPF Investments pentru achizitionarea companiilor de asigurari romanesti Ardaf si RAI. Pana la ora actuala nu s-a facut publica valoarea tranzactiei dar se pare ca este vorba despre o afacere importanta din punct de vedere financiar. In urma tranzactiei Generali PPF Holding va prelua 72,7% din titlurile Ardaf si 99,9% din cele ale RAI.
„Romania este o piata strategica pentru noi, piata care a inregistrat unele din cele mai mari cresteri din randul tarilor Uniunii Europene in ultimii ani. In urmatorii ani, avansul economiei acestei tari va sustine cresterea pietei de asigurari cu valori formate din doua cifre. Aceasta tranzactie ne va dubla cota de piata in Romania, pana la 11,7%”, a declarat Sergio Balbinot, directorul executiv al Generali Group.
Compania Asigurare si Reasigurare ARDAF, opereaza atat in zona asigurarilor de viata, cat si a celor de non viata. Compania a afisat prime brute subscrise de 48,4 milioane de euro in 2007, cea mai mare parte a acestora fiind polite de asigurare non viata si RCA. Compania are o retea de distributie de 35 de unitati, 222 agentii si 5.100 de agenti de vanzari. RAI, Roumanie Assurance International opereaza in domeniul asigurarilor medicale si de calatorie si a subscris anul trecut prime in valoare de 7,8 milioane de euro.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.