Arcus: Festivalul vanatorilor

Arcus: Festivalul vanatorilor

0 70

Cateva zeci de vanatori din judetul Covasna se vor intalni sambata in localitatea Arcus, aflata la cativa kilometri de municipiul Sfantu Gheorghe, pentru a se lauda cu trofeele dobandite de-a lungul anilor si a depana povesti vanatoresti.
Expozitia cinegetica organizata cu acest prilej va reuni circa 150 de trofee de animale salbatice din tara noastra, dar si din Europa sau Africa, recoltate de vanatorii covasneni in ultimele doua decenii.
Organizatorul evenimentului, Retyi Csaba, a declarat ca cei pasionati de acest sport vor avea ocazia de a vedea arme de vanatoare mai vechi si mai noi, vor putea asista la o expozitie canina, in prim-planul careia vor fi cainii de vanatoare, precum si la un joc de artificii, urmat de un bal vanatoresc.
Potrivit acestuia, vanatoarea este unul dintre cele mai frumoase si cinstite jocuri, in ciuda multor opinii contrare, deoarece in munte vanatorul si vanatul au sanse egale.
Anul trecut vanatorii s-au intalnit in localitatea covasneana Malnas, unde au preparat o tocana uriasa din carne de mistret, stropita cu vin din belsug.
Dupa ce ani la rand vanatorii s-au intrecut in a aduce cele mai mari trofee, la editia anterioara a festivalului vanatorilor s-au straduit sa le aduca pe cele mai bizare, recoltate de la animale cu malformatii genetice sau dobandite.
Aceste festivaluri au ca scop atragerea cat mai multor turisti in zona si dezvoltarea interesului pentru turismul cinegetic.
Judetul Covasna este unul dintre cele mai bogate in fauna, fiind din acest punct de vedere unul dintre punctele de atractie ale vanatorilor straini, interesati sa captureze trofee valoroase.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.