Arborele de ceai (Melaleuca alternofolia)

Arborele de ceai (Melaleuca alternofolia)

0 102  1. Parti utile: Sun folosite frunzele si ramurile tinere. Cand sunt strivite emana un miros specific ceaiului. Ele sunt folosite in distilarii pentru obtinerea unui ulei esential care are diferite utilizari. Uleiul esential are un miros caracteristic si este bogat in 48 de compusi organici.

  2. Utilizari medicinale ale uleiului esential: Uleiul din arbore de ceai are actiune:

?         Antibacteriana


?         Antiinflamatorie


?         Antifungica


?         Distrugerea parazitilor (purici sau capuse)


?         Ucide bacteriile si ciupercile.


?         In timpul cel de-al doilea Razboi Mondial, era folosit si la fabricile de munitie pentru vindecarea ranilor provocate de aschiile metalice.  1. Preparate:

?        Populatia bastinase folosesc frunzele pentru prepararea unui ceai pe care-l beau si apoi  aplicau frunzele sub forma de cataplasme de rani, taieturi si diferite afectiuni ale pielii.


?        La inceput el a fost folosit in chirurgie, datorita proprietatilor antiseptice, fiind folosit pentru pentru sterilizarea instrumentelor si pentru a preveni infectiile, in cazul pacientilor care trebuiau operati.


?         Intra in formulele preparatelor destinate tratarii muscaturilor de insecte, candidozei si a altor infectii urinare


?       Se recomanda pentru ingrijirea tenului, in special a celui gras, mixt si acneic. Utilizarea regulata duce la scaderea importanta a proceselor inflamatorii.


?       Se gaseste adesea in unguentele pentru arsuri si in lotiunile pentru arsurile solare. Cercetarile, de asemenea au aratat ca uleiul distruge germenii ce cauzeaza acneea, negii, furunculii si inhiba infectiile asociate arsurilor de gradul I si II, impiedicand formarea de cicatrici.


?         Se foloseste in terapiile naturiste si in cosmetice.


?       Pentru igiena orala, lotiuni pentru corp, sampoane, in special in formulele antimatreata, sau destinate pielii sensibile a capului, balsam pentru buze, si produse destinate tratarii infectiilor fungice ale unghiilor.


 


 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.